Prima pagină » Coronavirus » Organizaţia Mondială a Sănătăţii insistă ca restricțiile anti-COVID să fie menținute
Organizaţia Mondială a Sănătăţii insistă ca restricțiile anti-COVID să fie menținute

Organizaţia Mondială a Sănătăţii insistă ca restricțiile anti-COVID să fie menținute

31 aug. 2020, 22:30,
Bianca Rebegea în Coronavirus

Organizaţia Mondială a Sănătăţii insistă ca restricțiile anti-COVID să fie menținute. Statele lumii sunt îndemnate de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii să nu înlăture restricțiile anti-COVID-19. Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS, trage un semnal de alarmă și arată că ignorând măsurile, nu facem decât să creăm ”reţetă a dezastrului”.

Cu toate că pandemia durează de opt luni deja, iar oamenii vor să se întoarcă la o viață normală, scăpând de restricții, directorul general al OMS recomandă respectarea în continuare a măsurilor de distanțare socială și a celor de igienă.

”Dorim să vedem copiii revenind la şcoală şi oamenii revenind la locurile de muncă, dar dorim de asemenea să vedem acest lucru făcându-se în siguranţă”, a menționat directorul general al OMS la o conferinţă de presă.

”Nicio ţară nu poate pretinde că pandemia s-a terminat”, a completat Tedros. ”Realitatea este că virusul se răspândeşte cu uşurinţă. Deschiderea fără control este o reţetă a dezastrului”, atenționează el.

OMS recomandă ca toții contacții COVID-19 să fie testați. Organizaţia Mondială a Sănătăţii insistă ca restricțiile anti-COVID să fie menținute

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) recomandă ca persoanele care au intrat în contact cu bolnavi de COVID-19 să fie testate indiferent dacă prezintă sau nu simptome, informează AFP.

Recomandarea a fost făcută de experţii OMS într-o conferinţă de presă despre situaţia din Statele Unite, unde autorităţile sanitare locale consideră de acum înainte că testele nu mai sunt necesare pentru asimptomatici.

Directoarea departamentului tehnic de combatere a pandemiei de COVID-19 din cadrul OMS, Maria Van Kerkhove, nu a dorit să comenteze situaţia din Statele Unite. Aceasta a precizat că agenţia pentru sănătate din cadrul ONU recomandă ca „persoanele care intră în contact cu un bolnav, dacă este posibil, să fie testate, indiferent de prezenţa sau absenţa simptomelor”.

„Ştim că persoanele care au simptome transmit virusul, dar ştim şi că persoanele care nu au simptome pot şi ele să transmită virusul”, a adăugat Maria Van Kerkhove.

Experta din cadrul OMS a subliniat importanţa acestor teste, care trebuie „să fie utilizate ca o oportunitate pentru a găsi cazurile active, pentru ca acestea să poată fi izolate şi, de asemenea, pentru ca găsirea contactelor să poată avea loc”.

Schimbarea apărută în directivele americane a fost realizată în mod discret luni pe site-ul Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC), în contextul în care mai multe companii mass-media vorbeau despre un amestec al Casei Albe în această procedură.

Când sunteţi un contact direct

Institutul Naţional de Sănătate Publică a schimbat şi modul în care este definit contactul direct al unei persoane infectate cu noul coronavirus, care necesită testarea imediată. Este vorba de persoanele care locuiesc în aceeaşi gospodărie cu un pacient cu COVID-19, care au avut contact fizic direct cu un caz de COVID-19 (ex. strângere de mână fără igiena ulterioară a mâinilor) sau cele care au avut contact faţă în faţă cu un caz de COVID-19 la o distanţă mai mică de 2 metri şi cu o durată de minimum 15 minute. În plus, tot contact direct este considerată o persoană care s-a aflat în aceeaşi încăpere (ex. sala de clasă, sală de şedinţe, sală de aşteptare din spital) cu un caz de COVID-19, timp de minimum 15 minute şi la o distanţă mai mică de 2 metri.

Reprezentanții Guvernului Orban au susținut în repetate rânduri că o asemenea testare nu este necesară. În prezent, în România sunt testate doar persoanele care prezintă simptome.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`