Prima pagină » Informații utile » Orezul roșu are beneficii uimitoare pentru sănătate! Rezistență împotriva bolilor!

Orezul roșu are beneficii uimitoare pentru sănătate! Rezistență împotriva bolilor!

27 aug. 2024, 10:49,
în Informații utile

Orezul roșu este un produs neprelucrat, cu numeroase proprietăți ce mențin un organism sănătos. Pe lângă numeroasele beneficii asupra sănătății, acesta este recomandat în meniul copiilor și datorită culorii sale vesele, ce trezește apetitul celor mici.

Orezul roșu este un produs integral cu o coajă exterioară roșie, cu un gust delicios de nucă și o textură ușor elastică la mestecat. Este o combinație între orezul sălbatic și cel de cultură. Deși are o nuanță roșiatică la suprafață, în interior este alb, iar în timpul fierberii, apa se colorează, la fel și legumele care fierb lângă acesta.

Ce beneficii uimitoare are orezul roșu asupra sănătății

Orezul roșu se deosebește de celelalte tipuri de orez prin cantitatea de vitamina E și antioxidanții naturali pe care-i conține. Orezul roșu conține vitamina B6 care este o sursă excelentă de magneziu, fier, mangan, zinc, minerale ce întăresc sistemul imunitar și firesc organismului de acțiunea radicalilor liberi.

De asemenea, orezul roșu este important datorită fibrelor și a carbohidraților complecși ce reglează nivelul de zahăr din sânge, reduc colesterolul rău și menține sănătatea vaselor de sânge, prevenind bolile cardiovasculare.

Spre deosebire de alte tipuri de orez, în orezul roșu se găsesc lignani, un grup de compuși chimici cu rol esențial în toate procesele organismului uman. Acest grup de lignani previne apariția cancerului, reglează nivelul hormonal, ajută la întărirea sistemului imunitar, alături de antioxidanți.

În plus, o masă ce conține orez roșu va fi mai sățioasă, proteinele contribuind la nivelul de energie al copilului, pe lângă orez, puteți face și niște plăcinte turcești cu carne delicioase care se potrivesc de minune cu orez. Benefic atât pentru copii cât și pentru adulți, orezul roșu reprezintă o alegere sănătoasă ce ține obezitatea, dar și alte probleme de sănătate la distanță.

Orezul roșu, ca și alte tipuri de orez, nu prezintă risc de alergii, este ușor de digerat și se poate introduce în alimentația copilului de la 6 luni. Totuși datorită structurii sale rigide, chiar și după fierbere, există risc crescut de înec dacă orezul nu este pasat foarte fin la blender.

Pentru a evita orice neplăceri este indicat să cereți părerea medicului pediatru și, ca în cazul oricărui aliment nou introdus în alimentație, să respectați regula celor 4 zile.

Poate fi folosit de pacienții cu intoleranță la statine

Dacă vorbim despre drojdia de orez roșu, ei bine, aceasta este un supliment alimentar care conține monacoline, acizi grași nesaturați și fitosteroli care, așa cum am spus, pot să scadă colesterolul LDL. De asemenea, acest tip de drojdie poate fi folosită în cazul pacienților cu intoleranță la statine.

Drojdia de orez roșu este capabilă să scadă nivelul colesterolului din sânge și al colesterolului total din acesta. Deși suplimentul este în general considerat sigur, ar putea avea aceleași efecte secundare potențiale ca și medicamentele cu statine pentru colesterol.

Drojdia de orez roșu ar putea costa mai puțin decât o statină. Cu toate acestea, cu un supliment, există mai puțină asigurare cu privire la calitate și cât de mult ingredient activ este de fapt în produs.

Unele produse cu drojdie roșie pot conține doar cantități mici de monacolină K și pot avea efect redus asupra nivelului de colesterol, deci trebuie să luați doar un supliment care conține cantitatea necesară.

Este foarte important să nu luați orez roșu cu drojdie dacă sunteți însărcinată, încercați să rămâneți gravidă sau alăptați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
27 august 2024
27 august 2024