Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu o mâncare gustoasă, sățioasă și sănătoasă, putem face un orez prăjit cu legume, după rețeta asiatică. Acest deliciu este ideal de servit la orice masă și la orice ocazie alături de alte mâncăruri alese. Iată un preparat culinar care te va cuceri imediat.
Orez prăjit cu legume, după rețeta asiatică
Deliciosul orez prăjit cu legume este o adevărată explozie de arome. Acest preparat culinar presupune prăjirea orezului fiert într-un wok cu legume, sos de soia, ouă și carne de pui. Dacă adăugăm arome și condimente inedite, vom obține la final un adevărat deliciu.
Orezul prăjit cu legume necesită grijă în preparare, însă rezultatul va fi pe măsura așteptărilor. Rețeta poate fi adaptată după gust și preferințe. Orezul prăjit poate fi servit la orice masă și la orice ocazie alături de alte preparate savuroase.
Pe lângă această mâncare gustoasă și aromată putem face și o tocană de legume cu orez. Aceasta poate fi conservată și la borcan pentru iarnă. Gustoasa rețetă de tocană de legume cu orez este perfectă de servit în sezonul de primăvară și vară, fiind o sursă bogată în vitamine. Acest preparat culinar este ideal de pregătit la mesele de sărbătoare și nu numai. La fel de bine, îi putem cuceri pe cei dragi cu o supă de roșii cu orez. Supa de roșii cu orez se face cu legume proaspete, fiind extrem de hrănitoare pentru organism. Acest preparat este unul dietetic, vegan, nu conține multe calorii și este o mâncare consistentă datorită orezului. Mâncărurile cu orez sunt sățioase, sănătoase și pot fi gătite de post sau cu carne.
Cum să pregătești o mâncare delicioasă și sănătoasă
Pentru câteva porții de orez prăjit vom avea nevoie de 185 g de orez, 1 lingură de usturoi tocat, 2 linguri de ulei, 1 lingură de sos de soia, 1 linguriță de oțet, sare și piper după gust. Pentru amestecul de legume vom folosi 100 g de morcovi, 70 g de ardei gras, 50 g de fasole verde, 4 cepe verzi, 40 g de varză și 1 ardei iute.
Se spală orezul foarte bine apoi se lasă la scurs. Se ține în apă curată la umflat timp de 15 minute. Între timp se pune într-o oală apă la fiert, iar când începe să clocotească se pune orezul umflat. Se toarnă o lingură de ulei apoi se lasă la fiert orezul al dente. Când este gata, se scurge orezul și se lasă la răcit.
Cât orezul se răcește se pregătesc legumele. Se curăță, se spală și se toacă mărunt. După aceea vom trece la pregătirea orezului prăjit. Într-o tigaie wok se pune ulei la încins și se călește usturoiul apoi se adaugă legumele tocate. Se toarnă și sosul de soia apoi oțetul și zahărul. După aceea se pune orezul răcit și se potrivește gustul cu sare și piper.
Se prăjește orezul timp de 5 minute și se amestecă ușor apoi se ia de pe foc și se ornează cu ceapă verde. Acest preparat culinar va fi o adevărată încântare pentru papilele gustative. Se servește simplu alături de niște carne de pui gătită la cuptor sau la tigaie.