Prima pagină » Culinar » Ordinea ingredientelor pe pizza. Cum prepari blatul și alte sfaturi utile

Ordinea ingredientelor pe pizza. Cum prepari blatul și alte sfaturi utile

26 sept. 2024, 15:17,
Redacția BZI în Culinar

Ingredientele pentru pizza sunt foarte importante pentru a face un preparat ca la mama acasă, iar un secret bine păstrat de adevărații chefi este ordinea acestora. Acest tip de mâncare este foarte popular, fiind mai mult decât un preparat culinar, este mâncarea care adună în jurul unei mese niște străini și îi transformă în adevărați prieteni.

Trebuie acordată o atenție deosebită ingredientelor pentru pizza pentru că datorită acestora, acest preparat a devenit cel mai iubit fel de mâncare din întreaga lume, iar marii chefi în continuare încearcă să inventeze tot felul de rețete noi pentru a satisface gustul gurmanzilor și al iubitorilor de acest preparat culinar extrem de delicios.

Ce ingrediente poți folosi pentru o pizza adevărată

Pizza provine din Italia, însă, de-a lungul anilor, acest preparat inedit a ajuns cunoscut și adorat în aproape întreaga lume. O seară de film cu prietenii, o ieșire în oraș, un picnic cu familia, în orice situație o pizza merge de minune.

Deși pizza există în nenumărate variante, fiecare restaurant care o prepară având în meniu și o variantă proprie, personalizată, totuși din rețeta adevărată nu pot lipsi câteva ingrediente esențiale.

Blatul de pizza este baza oricărei felii gustoase. Realizarea acestuia are câteva secrete, însă acestea au fost dezvăluite, de-a lungul timpului, astfel că aproape oricine poate pregăti un blat nemaipomenit.

Însă, un aluat de pizza pufos este un adevărat deliciu, având o textură mai fină și mai gustoasă în comparație cu cel clasic. Secretul acestuia este frământarea și amestecatul extrem de încet al ingredientelor: făină, un praf de sare, puțin ulei.

Sosul de pizza cel adevărat, care dă acel gust ușor picant, este cel preparat în casă, nu cel cumpărat în borcan de la supermarket. Cu cât folosești ingrediente mai naturale și selecționate mai atent, cu atât vei obține o pizza mai delicioasă, pe care vei dori să o tot prepari.

Brânza este un alt ingredient esențial, de obicei se folosește mozzarella, însă există și alte tipuri de brânză care pot adăugate peste blat: cheddar, feta, parmezan sau chiar cașcaval clasic.

Atunci când pui carne peste aluat, este de preferat să fie una de calitate, pentru a da o savoare deosebită. Se pot folosi cârnați picanți, salam, bucăți de carne de pui sau de vită, ton, fructe de mare sau chiar hamsii.

Orice tip de carne poate da un gust fabulos unei pizza, iar totul depinde de preferințele culinare ale celui care o prepară sau o comandă.

Care este secretul bine păstrat de adevărații chefi

Pizza este iubită în întreaga lume, existând poate mii de combinații inedite. Însă, există câteva tipuri de pizza pe care ar trebui să le guști măcar o dată în viață, chiar dacă nu se numără printre cele preferate de tine cum ar fi pizza carbonara, messicana sau chiar clasica quatro formaggi.

Unul dintre secretele unui blat de pizza este amestecatul încet, până se obține o pastă omogenă a drojdie cu apa caldă. Apoi, amestecând continuu, se adaugă și celelalte ingrediente: făină, ulei, un praf de sare, puțin ulei de măsline.

Ca să obții o pizza adevărată, cu un gust fabulos, este nevoie să știi mai mult decât o rețetă: trebuie să știi ordinea în care adaugi fiecare ingredient și cum le așezi peste aluat, lucru pe care marii chefi l-au ținut secret vreme îndelungată.

În primul rând, sosul făcut în casă se întinde într-un strat generos peste aluat. Grosimea stratului trebuie să fie moderată. Peste sos se va pune într-un strat consistent mozzarella sau orice alt de tip de brânză preferi.

Carnea își are locul peste brânză. Aceasta trebuie întinsă bine, într-un singur strat, pentru a se coace perfect. Poți adăuga orice alte ingrediente preferi: ciuperci, măsline, roșii, ardei, porumb, frunze de busuioc.

La final, peste carne și restul ingredientelor de pe pizza, se mai adaugă un strat subțire de brânză, pentru un gust desăvârșit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`