Ordinea în care apar simptomele COVID-19. Cunoașterea primelor simptome care îi va ajuta pe medici să identifice pacienții cu COVID-19 mai repede și să ia decizii mai bune de tratament.
Cercetătorii USC au descoperit care pare a fi ordinea probabilă în care apar simptomele COVID-19: febră, tuse și dureri musculare, apoi greață și / sau vărsături, apoi diaree.
Cunoașterea ordinii simptomelor COVID-19 poate ajuta pacienții să caute imediat ajutor medical sau să decidă imediat să se auto-izoleze, spun oamenii de știință. De asemenea, ar putea ajuta medicii să excludă alte boli sau să planifice modul de tratare a pacienților, potrivit studiului condus de dr Joseph Larsen de la USC Michelson Center for Convergent Bioscience’s Convergent Science Institute in Cancer.
Descoperirile științifice au fost publicate în revista Frontiers in Public Health.
„Această ordine este deosebit de importantă în cazul în care avem de-a face cu cicluri suprapuse de boli precum gripa, care coincid cu infecțiile cu COVID-19. Medicii pot determina ce măsuri trebuie luate pentru îngrijirea pacientului și pot preveni agravarea stării pacientului”, a spus Kuhn, profesor de medicină, inginerie biomedicală, inginerie aerospațială și mecanică de la USC.
„Având în vedere că acum există abordări mai bune ale tratamentelor pentru COVID-19, identificarea pacienților mai rapida ar putea reduce timpul de spitalizare”, a spus Larsen.
Ordinea în care apar simptomele COVID-19
Determinarea simptomelor COVID-19 poate ajuta medicii să planifice tratamentele în consecință.
Febra și tusea sunt frecvent asociate cu o varietate de boli respiratorii, inclusiv sindromul respirator din Orientul Mijlociu (MERS) și sindromul respirator acut sever (SARS). Dar sincronizarea și simptomele tractului gastro-intestinale superioare și inferioare diferențiază COVID-19.
„Traiectul GI superior (adică greață / vărsături) pare să fie afectat înainte de tractul inferior GI (adică diaree) în COVID-19, care este opus MERS și SARS”, cred oamenii de știință.
Autorii au prezis ordinea simptomelor dupa ce au studiat ratele de incidență a simptomelor a peste 55.000 de cazuri de coronavirus confirmate în China, toate fiind colectate în perioada 16-24 februarie de Organizația Mondială a Sănătății. De asemenea, au studiat un set de date de la aproape 1.100 de cazuri colectate in decembrie si ianuarie.
Pentru a compara ordinea simptomelor COVID-19 cu gripa, cercetătorii au examinat datele din 2.470 de cazuri din America de Nord, Europa și emisfera sudică, care au fost raportate autorităților de sănătate din 1994 până în 1998.
Ordinea simptomelor contează. Știind că fiecare boală progresează diferit, înseamnă că medicii pot identifica mai repede dacă cineva are COVID-19, sau o altă boală, care îi poate ajuta să ia decizii de tratament mai bune, a spus Larsen.