Mulți dintre orbii închipuiți din Probota și Golăiești au refuzat să se prezinte în fața comisiei de evaluare din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Iași, deși cu toții au primit adrese în acest sens.
Doar 18 persoane cu dizabilități s-au prezentat în fața comisiei din cadrul DGASPC
Cele 17 persoane din comuna Probata și 25 de persoane cu dizabilități din Golăiești care nu s-au prezentat la medicul specialist și nici cu documentele obținute nu au venit la comisia din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Iași riscă să rămână fără indemnizații.
„Au fost chemați la comisie 28 de cetățeni din comuna Probota, care sunt în evidențele noastre. Au venit numai 11, pentru care s-au emis certificate de nevăzător, au mai rămas 17, care au fost chemați din nou. În comuna Golăiești, avem în evidențele noastre 33 de persoane care au fost chemate pentru evaluare, o persoană era decedată și am primit certificatul de deces de la primărie, iar la comisie au venit doar 7, au mai rămas 25 care trebuie să se prezinte, care au fost chemați din nou.
Conform legislației, dacă nici a doua oară nu vin, li se suspendă dreptul de indemnizație, iar dacă nici în trei luni de la a doua chemare nu se prezintă la comisie, li se emite certificat de neîncadrare în grad. Celor care s-au prezentat li s-a reemis un certificat nou. Mai sunt cazuri punctuale, în care primăria ne-a transmis că persoana respectivă nu mai locuiește în comună, că este mutată pe perioada iernii la o fiică în alt județ”, a explicat Tiberiu Bantaș, purtătorul de cuvânt al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului (DGASPC) Iași.
Orbii din Probota și Golăiești vor rămâne fără indemnizații
Reporterii BZI au prezentat într-o serie de articole cum mai multe persoane din localitatea Perieni, comuna Probota, beneficiază de indemnizații de nevăzători, deși nu au probleme cu vedere, se descurcă singuri, ba chiar conduc diverse utilaje agricole. Situația din localitatea Perieni este cunoscută inclusiv de primar, care a precizat că dizabilitățile acestor persoane au fost puse sub semnul întrebării și în anul 2012, dar situația nu s-a rezolvat în niciun fel. Mulți oameni care au obținut ilegal certificate de nevăzători sunt și în localitatea Grădinari, din comuna Golăiești. Aici, mai multe persoane au pus la cale o excrocherie pentru a-și spori veniturile.
Ciudat este și faptul că toți orbii închipuiți din Golăiești se înrudesc între ei. Reporterii BZI s-au deplasat în localitatea Grădinari, unde au discutat cu beneficiarii indemnizațiilor obținute ilegal. Toți aceștia se aflau în gospodării, desfășurând diverse activități, semn că, într-adevăr, nu au probleme cu vederea. Orbii din Probota și Golăiești mai au la dispoziție mai puțin de trei luni pentru a obține de la un medic specialist un certificat de nevăzător, în caz contrar li se vor emite certificate de neîncadrare în grad.
Prinde orbul, scoate-i ochii
Doar atit? Sa dea banii inapoi si sa faca bulau un pic nu? Delapidarea bugetului de stat plus inselaciune.
Medicii care au eliberat documente neconforme adevărului stau liniștiți?
Au boala din familie.
Sat de chiori. dar pe doctorii care au pus parafa nu i ia nimeni la intrebari??
Voi stiti sa cititi e declara omu ala? Li s-a reemis alte certificate celor care s-au prezentat, deci sunt in regula. Nu mai jigniti degeaba. Poate si ceilalti au avut un motv de nu s-au prezentat inca. Repede voi cu comentarii cretine.
Faceti o tura prin PREFECTURI,PRIMARII ,FUNCTIONARI SI chiar printrePARLAMENTARI,SENATORI ,AFACERISTI,care doar trimit un delrgat cu DIPLOMATUL DE ACTE si cei din COMISIILE de EVALUARE ,precum si MEDICII CARE DAU ACTELE CONSTATATOARE ,EMIT CERTIFICATE pt ACESTI NABABI ce nu sunt controlati de nimeni !!! totul pe INFLUENTA,OMERTA SI FRICA DE REPERCUSIUNI !!