Prima pagină » Titlurile zilei » Orbii închipuiți din Perieni riscă să rămână fără pensiile de nevăzători! Toți vor fi chemați în fața comisiei de evaluare – FOTO

Orbii închipuiți din Perieni riscă să rămână fără pensiile de nevăzători! Toți vor fi chemați în fața comisiei de evaluare – FOTO

24 oct. 2023, 02:00,
Codruța ȘOROAGĂ, în Titlurile zilei

În urma articolelor apărute în cotidianul BZI, „O comună din Iași este plină de oameni nevăzători doar în acte. Medicul care i-a ajutat s-a stins din viață, dar ei și-au asigurat veniturile” și „Revoltă în satul orbilor! Localnicii cer ca oamenii nevăzători doar în acte să restituie pensiile încasate pe nedrept: «Vrem să dea banii înapoi și să nu mai ia niciunul»”, orbii închipuiți din Perieni riscă să rămână fără pensiile de nevăzători obținute pe nedrept.

Orbii închipuiți din Perieni riscă să rămână fără pensiile de nevăzători!

Cele câteva zeci de orbi închipuiți din Perieni, comuna Probota, care au obținut certificatele de nevăzători în anul 2008, prin intermediul unei doctorițe ce între timp a încetat din viață, riscă să rămână fără pensiile de nevăzători. Deși se bazau că aceste certificate de handicap au valabilitate permanentă, se pare că sumele încasate pe nedrept au stârnit invidia vecinilor. Documentele lor pot fi anulate de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi (DGASPC), dacă se constată că aceștia nu au deficiențe grave de vedere.

„Aceste certificate sunt obținute de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași. Documentele care atestă încadrarea în grad de handicap au valabilitate permanentă, astfel că beneficiarii pensiilor nu trebuie să se prezinte periodic la comisia de evaluare, ci doar în cazuri excepționale. În cazul persoanelor din Perieni care beneficiază de pensie de nevăzători trebuie făcută sesizare la DGASPC Iași, aceasta este instituția care poate să atace certificatele de nevăzători”, au precizat reprezentanții Asociației Nevăzătorilor Iași.

Toți beneficiarii de pensii de nevăzători din Perieni vor fi chemați în fața comisiei de evaluare.

„Am citit articolele. Toate persoanele din Perieni care au pensie de nevăzător vor fi chemate cu documentele justificative la comisia de evaluare”, a declarat Ion Florin, director general al DGASPC Iași.

Sătenii din Perieni speră ca nevăzătorii doar în acte să rămână fără pensii: „Umblă toți fuduli pe stradă că ei încasează o groază de bani”

Consătenii orbilor închipuiți din Perieni își doresc ca aceștia să restituie toți banii încasați din 2008 până în prezent și, de asemenea, să li se taie pensia specială. Ei consideră că toți cei care s-au dat nevăzători pentru a obține venituri pe nedrept au căpușat statul ani de zile, iar acum profită că medicul care i-a ajutat să obțină aceste certificate de handicap a murit.

„Să-i prindeți pe toți, chiar ne bucurăm și vă felicităm că i-ați dat în vileag. Umblă toți fuduli pe stradă că ei încasează o groază de bani fără să aibă probleme. Eu sunt terminată de bolnavă, omul meu a fost și el operat și ne descurcăm cu pensii de C.A.P., iar ei mănâncă banii statului, cam 80 la sută din pensionarii din sat au și pensii de nevăzători”, a declarat o localnică din satul Perieni.

Deși medicul care a intervenit pentru ca orbii închipuiți din Perieni să obțină certificate de nevăzători a murit și nu mai poate fi tras la răspundere, aceștia din urmă riscă să rămână fără pensiile obținute pe nedrept.

Comentarii
  • Știți „Negustorul de minuni”? Sătenii vor declara ca au fost la „sfanta” , care a făcut minuni și i- a vindecat. Ei scapa de consecinte iar biserica castiga adepți și mai mulți pupaturi de moaste.

  • pompierul de serviciu

    mergeti la Halaucesti sa vedeti minuni „nevazatorii” conduc si tractoare ,fosta primarita trimitea pe banda votantii ei la Iasi pentru dosare

  • Ar trebui verificate toate handicapurile si beneficiile lor ……………..

  • 🥸 Orb la orb nu-și scoate ochii ! 🥸. Sătenii " chiori" or să meargă la control la aceeași comisie care le-a acordat certificate de vedere pe timp de noapte( termoviziune)? Atunci e clar...!

    Dacă ” bolnavii închipuiți” merg la aceeași comisie medicală care cu ani in urmă le-a acordat titlul de „pensionari semi-chiori” doar pt a beneficia de bani in plus la pensie,atunci e clar ca apa de izvor. Ei vor râmâne cu acele certificate in continuare.

    Trebuie comisie mixtă de la București sau din alte județe pt un plus de siguranță, nu de alta, dar medicii care au observat prima dată că acei oameni sănatoși sunt chiori, sigur sunt și ei „orbi” sau au „probleme” cu vederea !

  • om din interior

    Pentru bani, sunt medici care scriu ce vrei în referatele medicale pentru comisia de handicap, mai ales pe zona de oftalmo.

  • Clar(văzător)

    ,,Prinde orbul,scoate-i ochii!”

  • Colegiul medicilor nu se implica pentru acte false emise de unii medici ?

  • Credeți că numai la Perieni?
    Este plină țara de astfel de handicapați care iau bani pe nedrept

  • Handicapații ăștia chiori parchează zilnic la Mc sau in alte locuri pe spatiile destinate celor care chiar au dreptul, cei cu dizabilități…

  • Unii își dedică ani din viața pentru a îngriji un bolnav cu handicap grav,necesitând un consum fizic și psihic peste niste limite,în timp ce alții primesc diagnostice fictive pentru a beneficia de niste bani care nu li se cuvin.Mai și sfidează bunul simt într-o comunitate…
    E drept așa?
    Comisia de evaluare handicap de la DGASPC ce rol are? Să evalueze fizic,psihic și să coroboreze cu ceea ce este în Referatul de la medicul de specialitate.
    Așa o fi in realitate?
    Sau și membrii comisiei o fac pe orbeții in unele cazuri?

  • Patrihoțul Român

    Care aveți de declarat ceva concret, nume (bolnavi sau medici), declarați-le numele; dacă nu, e bine să nu vă legați de chestii religioase, că nu se știe niciodată ce vă așteaptă în secunda următoare.
    E clar că multe spurcăciuni, baragladine, curveturi ordinare care nu au muncit o secundă, refugiați cu mașini bengoase, beneficiază de avantaje nemeritate, dar în România, fiind o țară imposibil de catalogat, totul e posibil. Mai beliți și voi ochii în cabina de vot în 2024, că o să faceți pareză pe dreapta de câte ori veți aplica ștampila.
    ROMÂNI, REVENIȚI-VĂ!
    NIMENI DIN AFARĂ NU VĂ VREA BINELE!
    DOAR NOI O MAI SCOATEM LA CAPĂT!

  • Hai cu votu'!

    Anul 2024,an electoral.
    Se da drumul la conducta cu pomene…
    Toți puturoșii,prezumtivi votanți vor primi ajutoare sociale,baxuri de ulei,faina,caravane care sa le testeze starea de sănătate(la unii un etilotest , ar fi mai simplu), bani de țigări,beutura(cică tichete sociale), în fine,promisiuni că lenea le va fi răsplătită.Nu-i costa decât un simplu vot.
    Nemunca, încurajată la rang de virtute,chiar de politicieni!

  • Crestin ortodox

    Rai mai sunteti! Vai cata rautate! Poate rautatea va va fi rasplatita si voua cu orbirea si o sa vedeti atunci cum este viata in ceata sau intuneric.

  • @Crestin ortodox

    Creștin ortodox,ai citit pe diagonala,nu are nimeni nimic cu cei orbi de-adevăratelea,ci cu cei care sunt fictivi!
    De ce să-i fie frica unui bolnav ,orb,să meargă în fața unei comisii de expertiza?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *