Prima pagină » Razboi în Ucraina » Oraşul ucrainean Borodyanka, complet distrus de armata rusă – VIDEO

Oraşul ucrainean Borodyanka, complet distrus de armata rusă – VIDEO

06 apr. 2022, 09:55,
în Razboi în Ucraina

Orașul ucrainean Borodyanka, complet distrus după luptele dintre forțele ruse și ucrainene. CNN a geolocalizat şi a verificat veridicitatea noilor videoclipuri ce au apărut marţi, 5 aprilie, imagini ce arata amploarea dezastrului provocat de armata rusă.

oraşul ucrainean Borodyanka, ruinele ramase dupa bombardamentele rusilor

Şcolile, casele şi apartamentele din centrul oraşului au fost distruse destul de grav în urma atacurilor aeriene şi de la sol

Oraşul ucrainean Borodyanka, aproape inexistent

Oraşul ucrainean Borodyanka a fost locul unde s-au dat lupte intense între cele două armate, locul unde loviturile militare, operațiunile au fost date de cecenii conduși de Ramzan Kadyrov. Acum, după ce forțele ruse s-au retras, întreaga amploare a distrugerii acestora iese la vedere.

„Nu există Borodyanka – este aproape complet distrus”, a declarat guvernatorul regional ucrainean Oleksiy Kuleba.

Şcolile, casele şi apartamentele din centrul oraşului au fost distruse destul de grav în urma atacurilor aeriene şi de la sol. Un preot se ruga în faţa unei case din centrul oraşului ce fusese distrusă de un atac aerian al forţelor armate ruse. O femeie de 42 de ani, mama a trei copii ce trăieşte în Borodyanka a spus că armata rusă a atacat cu toată puterea oraşul încă de la începutul invaziei, în februarie. Fără a-şi spune numele, a spus că ea şi copiii ei sunt înfometaţi de vreme ce le este frică să iasă din casă. Aceasta a mai menţionat ca cei mici nu vor să vadă pe nimeni, ei doar se roagă la Dumnezeu ca războiul să înceteze şi avioanele să se retragă.

Un oficial ucrainean, ce la fel, a refuzat să se legitimeze, a afirmat că au fost ciocniri groaznice în Borodyanka şi acum, integul oraş a devenit nelocuibil. Între timp, sunt tancuri, vehicule blindate, cisterne şi automobile ale civililor ce conţină să ardă după prăbuşirea autostrăzii Kyiv-Zhytomyr, ce oferă acces spre Borodyanka.

„Există deja informații că numărul victimelor ocupanților ar putea fi și mai mare în Borodyanka și în alte orașe eliberate.În multe localități eliberate din regiunile Kiev, Cernihiv și Sumy, ocupanții au făcut lucruri pe care localnicii nu le-au văzut nici măcar în timpul ocupației naziste de acum 80 de ani ”, a declarat luni, 4 aprilie președintele ucrainean Volodymyr Zelensky în timpul unui mesaj video.

Distrugerea completă a oraşului văzută în videoclipurile de la Borodyanka este comparabilă doar cu orașul ucrainean asediat Mariupol.

oraşul ucrainean Borodyanka , bloc de aparatamente distrus de bombardamente

Distrugerea completă a oraşului văzută în videoclipurile de la Borodyanka este comparabilă doar cu orașul ucrainean asediat Mariupol

Dovezi că că ruşii au comis masacrul de la Bucea

Într-o altă ordine de idei, au fost aduse dovezi cum că ruşii au fost cei ce au comis masacrul de la Bucea. La acuzațiile de genocid, în momentul în care civilii ucraineni au fost uciși în plină stradă, oficialii de la Moscova au pretins faptul că armata rusă erau deja plecată din oraşul Bucea şi ca persoanele moarte au fost plasate acolo abia după plecarea lor.

În acest sens, cei de la The New York Times au analizat imaginile din satelit şi au demonstrat că trupurile oamenilor morţi erau abandonate pe străzile din oraş încă de la mijlocul lunii martie.

Deși Rusia declară că trupele rusești au părăsit orașul Bucea pe data de 30 martie, imaginile din satelit, de la jumătatea lunii martie, arată faptul că erau foarte multe cadavre pe străzi exact în perioada în care trupele rusești se aflau în oraș.

Așadar, un alt efect îngrozitor al acestei invazii în Ucraina se poate vedea în orașul ucrainean Borodyanka, ce este complet distrus după luptele dintre forțele ruse și ucrainene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *