Prima pagină » Economic Local » Orașul Târgu Frumos va avea un nou bloc ANL pentru tineri! Investiția este de 1 milion de euro
Orașul Târgu Frumos va avea un nou bloc ANL pentru tineri! Investiția este de 1 milion de euro

Orașul Târgu Frumos va avea un nou bloc ANL pentru tineri! Investiția este de 1 milion de euro

20 aug. 2020, 02:00,
Ciprian Boaru, în Economic Local

Orașul Târgu Frumos va avea un nou bloc ANL pentru tineri. De la bugetul de stat a fost deblocată o finanțare de 1 milion de euro. Licitația pentru execuția lucrărilor va fi organizată la jumătatea lunii viitoare

Orașul Târgu Frumos va avea un nou bloc ANL pentru tineri. Pe data de 14.09.2020 este programată o licitație pentru construirea unui bloc ANL. Valoarea estimată a lucrărilor este de 4.690.815 lei, fără TVA, aproape 1 milion de euro. Terenul este pus la dispoziție de Primăria Târgu Frumos. Regimul de înălțime a clădirii este P+2E+M. Amplasamentul este situat pe strada Bogdan Vodă, nr.5A. Finanțarea este asigurată de la bugetul de stat. În perioada 2001-2017 au fost construite 48 de locuințe pentru tineri. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic. Apartamentele vor avea și o serie de finisaje.

„Parchet laminat pentru trafic mediu, cu o grosime de minimum 8 mm, gresie antiderapantă pentru bucătării și băi, gresie pentru trafic intens pentru circulații verticale și spații comune, faianță de calitate superioară, tâmplărie PVC minim pentacameral cu geam termoizolant tripan Low-e, tâmplărie aluminiu cu geam termoizolant tripan. La balcoanele situate la parter, tâmplăria exterioară va fi prevăzută cu rulouri antiefracție”, se arată în descrierea proiectului.

Va fi construit un singur tronson de bloc cu 24 de unități locative

Conform ultimelor date disponibile, tinerii din oraș au făcut aproximativ 300 de solicitări pentru obținerea unei locuințe ANL.

„La nivelul orașului Târgu Frumos, conform datelor sunt înregistrați 14.436 de locuitori, astfel că se înregistrează circa 300 solicitări de locuințe din partea tinerilor și a familiilor de tineri, care doresc a se stabili în localitate. Deoarece Consiliul Local al orașului Târgu Frumos nu are la dispoziție spații de locuit care să rezolve problemele locative ale acestor categorii de populație, s-a transmis în folosință gratuită a Agenției Naționale pentru Locuințe, un teren în suprafață de 1.000 mp situat în orașul Târgu Frumos, pentru construirea a 24 de locuințe pentru tineri, destinate închirierii. Nevoia de a atrage tinerii din toate domeniile, care nu au suficiente resurse financiare pentru achiziționarea sau închirierea unei locuințe în condițiile pieței, a condus la propunerea de realizare de locuințe colective în regim de închiriere cu una și două camere”, se arată în documentația procedurii.

Primăria Târgu Frumos a încheiat contractul pentru asfaltarea unor alei din oraș

Recent, Primăria Târgu Frumos a finalizat licitația pentru asfaltarea arterelor Petru Rareș (între blocurile 102 și 16) și Ștefan cel Mare și Sfânt. Contractul în valoare de 260.482 lei, fără TVA, a fost semnat cu societatea EKY – SAM SRL.

„Mixturile asfaltice se prepară în instalații prevăzute cu dispozitive de predozare, uscare, resortare și dozare gravimetrică a agregatelor naturale, dozare gravimetrică sau volumetrică a bitumului și filerului, precum și dispozitiv de malaxare forțată a agregatelor cu liantul bituminos. Verificarea funcționării instalațiilor de producere a mixturii asfaltice se va efectua în mod periodic de către personalul de specialitate conform unui program de întreținere specificat de producătorul echipamentelor și conform programului de verificare metrologic a dispozitivelor de măsură și control”, sunt condițiile din caietul de sarcini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *