Prima pagină » National » Oraşul Potcoava a rămas fară medici de familie. Sistemul sanitar din judeţul Olt este blocat din cauza pandemiei de COVID-19
Oraşul Potcoava a rămas fară medici de familie. Sistemul sanitar din judeţul Olt este blocat din cauza pandemiei de COVID-19

Oraşul Potcoava a rămas fară medici de familie. Sistemul sanitar din judeţul Olt este blocat din cauza pandemiei de COVID-19

20 nov. 2020, 09:49,
în National

Oraşul Potcoava a rămas fară medici de familie din cauza pandemiei de coronavirus. Judeţul Olt este blocat din cauza pandemiei de COVID-19. Un medic ce a fost infectat cu noul coronavirus s-a stins din viață, iar altul este internat în spital din același motiv. Asistenta medicală  este în izolare la domiciliu.

Dispensarul din Potcoava s-a transformat în altar, la intrare fiind aduse zeci de flori și lumânări.

Oraşul Potcoava a rămas fară medici de familie

Cei 6000 de locuitori din Potcoava trec printr-o situație dramatică. Cabinetul medicilor de familie este închis. Alexandra Ţenescu, medicul de familie care îşi desfăşura activitatea în oraşul Potcoava de peste 30 de ani, s-a stins din viaţă, pe patul de spital de la SJU Slatina.

Nici pentru celalat medic de familie rămas în oraș situația nu este tocmai bună. Acesta a fost, de asemenea, confirmat cu COVID-19, astfel că, la momentul actual, pacienţii din oraş nu pot apela la servicii medicale.

Oraşul Potcoava a rămas fară medici de familie. Alexandru Ţenescu a fost prima victimă

Oraşul Potcoava a rămas fară medici de familie. În vârstă de 65 de ani, Alexandru Ţenescu, medicul de familie din Potcoava s-a stins din viață miercuri seara, în urma infecţiei cu COVID-19. „Nu ştiu ce o să ne facem. Nu avem un medic să ne dea o reţetă, mai ales acum, când e şi virusul ăsta”, spune Ioana Marinescu, localnică, potrivit cancan.ro.

Emanuel Enăchioaia, primarul din localitate, spune că dispensarul este închis, după ce şi celălalt medic de familie din oraş a fost confirmat pozitiv.

„Dispensarul din oraş este închis, pentru că şi celălalt medic de familie, domnişoara Ghiţescu, este internată la Caracal, fiind confirmată pozitiv. Asistenta doamnei doctor Ţenescu se află în izolare. Am vorbit la Casa de Asigurări de Sănătate să încercăm să găsim soluţii pentru aducerea în oraş a unui medic de familie”, a precizat primarul din oraşul Potcoava, Emanuel Enăchioaia.

Situație dramatică și la Botoșani

Un medic de familie din Botoşani, de 46 de ani, care a decedat luni, a fost confirmat pozitiv la testul COVID-19. Doctorul a fost găsit inconștient în cabinetul său, a fost testat, iar rezultatul a confirmat că era infectat.

„Răspunsul testului PCR a venit marţi seară târziu, după ce a fost recoltat în timpul resuscitării. Testul SARS-CoV-2 a ieşit pozitiv”, a afirmat Adăscăliţei.

COVID-19 a făcut încă o victimă în rândul cadrelor medicale din România

Mariana Andrioaie, medic primar de medicină internă și consilier județean PSD, în vârstă de 68 de ani, a fost răpusă de COVID-19. Avea contract part-time cu spitalul, fiind deja pensionară și ar fi putut rămâne acasă, să renunțe la activitatea profesională.

A ales să meargă în continuare pentru a-și ajuta colegii și pacienții la gărzi și așa a ajuns să fie ea însăși o victimă a COVID-ului, după ce s-a infectat în spital. A fost internată la începutul săptămânii trecute pe secția de Terapie Intensivă, starea să fiind din ce în ce mai gravă. Medicul suferea de diabet zaharat și cardiopatie hipertensivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *