Prima pagină » Razboi în Ucraina » Orașul Lviv din vestul Ucrainei a fost lovit de cinci rachete – VIDEO, UPDATE

Orașul Lviv din vestul Ucrainei a fost lovit de cinci rachete – VIDEO, UPDATE

18 apr. 2022, 10:59, 3 ,
în Razboi în Ucraina

Orașul Lviv din vestul Ucrainei a fost lovit de cinci rachete, a declarat luni, 18 aprilie, primarul localității. Primarul Andrii Sadovyi a declarat pe reţelele de socializare că „serviciile relevante” au fost trimise la locul exploziilor.

„Suntem în curs de clarificare a detaliilor”, a adăugat oficialul ucrainean.

UPDATE  Guvernatorul regiunii, Maksim Koziţki a precizat că în urma atacurilor cu rachete în Lviv, în care a fost ”grav avariate” infrastructuri militare, cel puțin 6 persoane și-au pierdut viața.

”În acest moment am înregistrat şase morţi şi opt răniţi”, a anunțat guvernatorul.

Oficialul ucrainean a mai adăugat că atacurile ruse cu rachetă au atins infrastructuri militare şi un garaj şi au cauzat incendii.

orașul Lviv din vestul Ucrainei, orasul Lviv din Ucraina inainte de invazia rusa

Locuitorii din oraşul Lviv au fost îndemnați să se adăpostească

Orașul Lviv din vestul Ucrainei, sub bombardamente ruseşti

Orașul Lviv din vestul Ucrainei a fost lovit de cinci rachete ale armatei ruse. Sâmbătă, 16 aprilie, șeful administrației militare regionale din oraşul Lviv a declarat că sistemele antiaeriene ucrainene au doborât rachete de croazieră rusești care au fost lansate spre regiune.

Cu această ocazie, Ucraina a afirmat că avionul rusesc care a tras rachetele decolase de pe aerodromul Baranovici din Belarus. Locuitorii din oraşul Lviv au fost îndemnați să se adăpostească.

Maksym Kozytskyy, guvernatorul militar al regiunii, a precizat că au avut loc patru lovituri de rachete. În schimb, o echipă CNN a auzit cinci explozii.

orașul Lviv din vestul Ucrainei, atac al armatei ruse in Lviv

Maksym Kozytskyy, guvernatorul militar al regiunii, a precizat că au avut loc patru lovituri de rachete

În gropile comune din Bucea au fost găsiți peste 400 de civili executați

Într-o altă ordine de idei, în urma masacrului de la Bucea, anchetatorii ucraineni şi internaţionali care au examinat rămăşiţele umane din Bucea au estimat că aproximativ 85% dintre cadavre au răni cauzate de gloanţe aparent mortale. Aceste rezultate ale anchetei întăresc acuzaţiille forţelor ucrainene că trupele ruse care au ocupat Bucea mai mult de o lună au comis atrocităţi şi, probabil, crime de război, a spus Fedoruk.

”Corpurile pe care le scoatem din gropi comune sau din morminte individuale săpate în grădini, parcuri, pieţe şi curţi – (majoritatea) au răni cauzate de gloanţe. Înseamnă că în Bucea au avut loc crime intenţionate, săvârşite cu sânge rece”, a subliniat el.

La data de 1 aprilie, cand unităţile Forţelor Armate Ucrainene (UAF) au intrat în Bucea,  au descoperit zeci de cadavre ale civililor împrăştiate pe străzile oraşului şi, ulterior, gropi comune. Militarii ucraineni au estimat că una dintre gropi conţinea rămăşiţele a cel puţin 400 de civili, unii dintre ei fiind găsiţi cu mâinile legate şi răni în cap cauzate de puşcă. Plăgile craniene descoperite au lăsat impresia că ar fi fost executaţi.

Guvernul ucrainean alături de mai mulţi aliaţi, în frunte cu preşedintele american Joe Biden, au numit atrocităţile din Bucea dovezi ale unui ”genocid”. La rândul său, oficialii de la Moscova au dezminţit afirmaţiile, calificând aceste relatări despre gropile comune şi civilii executaţi în Bucea drept fake news.

orașul Lviv din vestul Ucrainei fum negru in Lviv in urma atacului armatei ruse

âmbătă, 16 aprilie, șeful administrației militare regionale din oraşul Lviv a declarat că sistemele antiaeriene ucrainene au doborât rachete de croazieră rusești care au fost lansate spre regiune

Armata rusă ar fi cucerit complet orașul Mariupol

Totodată, războiul din Ucraina pare că atinge o nouă etapă în momentul în care rușii par să fi obținut o importantă victorie. În acest sens, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, general-maior Igor Konaşenkov, a declarat că portul Mariupol a fost complet eliberat de luptătorii Regimentului Azov.

„Portul maritim comercial din oraşul Mariupol a fost complet eliberat de militanţii nazişti ai Regimentului Azov. Toţi cei care erau ţinuţi ostatici de nazişti la bordul navelor, inclusiv străine, au fost eliberaţi”, susţine oficialul rus.

Potrivit afirmațiilor lui Konaşenkov, trupele ucrainene rămase, inclusiv Regimentul Azov, sunt complet încercuite şi nu au posibilitatea de a scăpa. Mai mult, ministerul rus al Apărării a menționat că forţele Rusiei au deschis focul asupra unei nave ucrainene cu care se încerca evacuarea comandanţilor Regimentului Azov din oraşul Mariupol.

Amintim că orașul Lviv din vestul Ucrainei a fost lovit de cinci rachete ale forțelor armate ruse.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *