Prima pagină » Turism » Info Turism » Oraşul european care oferă case gratuit. Ce condiţii trebuie să îndeplinească proprietarii

Oraşul european care oferă case gratuit. Ce condiţii trebuie să îndeplinească proprietarii

04 nov. 2019, 13:17,
în Turism

Oraşul european care oferă case gratuit. Din dorinţa de a nu-şi pierde comunităţile, tot mai multe oraşe din Italia au început să vândă case la preţuri nesemnificative.

Cele mai recente destinaţii care au luat astfel de măsuri au fost Zungoli, din apropiere de Napoli şi Sambuca din Sicilia. Acestea au lansat scheme de promovare a proprietăţilor, vândute cu 1 euro, pentru a atrage noi locuitori.

Oraşul italian care oferă case gratuit. Cammarata, noua destinaţie din Italia

Oraşul sicilian Cammarata este acum nouă destinaţie care oferă locuinţe gratuit. Asta pentru că primarul Vincenzo Giambrone încearcă să salveze populaţia oraşului.

”Nu pot sta pur şi simplu să văd cum acest oraş istoric este gol şi începe să se transforme într-o ruină. Chiar mă doare. Proprietarii sunt conştienţi de ”pagubă” pe care o provoacă atunci când îşi abandonează locuinţele”, a spus Giambrone, pentru CNN.

Primarul spune că în prezent sunt câteva zeci de locuinţe care zac goale şi care îşi aşteaptă noii proprietari… gratuit.

Oraşul european care oferă case gratuit. Proprietarii, obligaţi să reabiliteze casele

”Acum noii proprietari pot reabilita casele care au pereţii distruşi de timp şi pot readuce la viaţa zona istorică”, mai spune primarul.

„Proprietarii sunt ignoranți. Nu-i interesează pagubele pe care le provoacă atunci când își abandonează casele și refuză să-și refacă locuințele antice. Lasă o cicatrice adâncă pe peisajul urban, cu riscul de prăbușiri periculoase”, a mai spus primarul.

Giambrone a precizat că există aproximativ o duzină de clădiri goale disponibile în prezent și „mai multe vor apărea în curând”. Sunt cel puțin o sută de alte locuințe abandonate, toate situate în cea mai veche parte a localității Cammarata.

Cu toate acestea, cei care vor să se mute gratuit în Cammarata trebuie să întrunească nişte condiţii. Astfel, cei care iau gratuit o locuinţă trebuie să o şi renoveze în decurs de trei ani şi să plateasa o garanţie de 5.000 de euro care vor fi restituiţi la finalizarea lucrărilor.

Mai mult, noii proprietari pot fransforma locuinţele şi în magazine, în case, hoteluri sau chiar restaurante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *