Prima pagină » Turism » Drumetii » Oraşul din România care va deveni Capitală Europeană a Drumeţiei

Oraşul din România care va deveni Capitală Europeană a Drumeţiei

22 nov. 2019, 12:30,
în Turism

Încă un motiv de mândrie pentru ţara noastră. Sibiul se pregăteşte să devină primul oraş din România care va fi Capitală Europeană a Drumeţiei în 2021.

Sibiu, Capitală Europeană a Drumeţiei

Astfel, în 2021 sunt aşteptaţi aici mii de turişti cu ocazia celui mai mare eveniment de drumeţie, cultura şi natura de pe continent, Eurorando, a anunţat joi, preşedintele Asociaţiei Carpatine Ardelene a Turiştilor (SKV), Marcel Şofariu.

„Este vorba despre un eveniment european care se organizează din cinci în cinci ani. Până acum a fost organizat în Franţa, în Cehia, în Spania, în Suedia. Acum urmează să fie organizat în România. În România nu a mai fost organizat la acest nivel”, a declarat, într-o conferinţă de presă, Marcel Şofariu.

Peste 3.000 de turişti de la asociaţiile de drumeţie vor sosi în septembrie 2021 la Sibiu, pentru ture culturale şi în natură. Tot în aceeaşi perioadă, la Sibiu va avea loc cel de-al 52-lea congres al Asociaţiei Europene de Drumeţie. Vor participa 100 de delegaţi de la cele mai importante asociaţii montane şi de drumeţie din Europa.

Mii de turişti vor veni la Sibiu

„Câştigul care va fi al Sibiului este că tot ce facem pentru aceste grupuri, rămâne ca zestre infrastructura pentru iubitorii de drumeţie din Sibiu. Avantajul este că cei care vin sunt cei mai activi dintre cei care practică drumeţia în Europa. (…) Cu siguranţă vor determina venirea şi altor multe grupuri să vină aici. Asociaţia din care facem parte, Asociaţia Europeană, are peste trei milioane de membri”, a mai explicat preşedintele SKV.

Ambiţia autorităţilor locale din turism este că Sibiul să devină o destinaţie verde.

„Dorim să devenim lider în turismul responsabil din România şi ne dorim să devenim destinaţie verde”, a arătat miercuri, directorul Asociaţiei Judeţene de Turism, Simina Minea.

Până în 2021, în judeţul Sibiu urmează să fie identificate şi refăcute, acolo unde este cazul, traseele montane şi acele poteci care să atragă turiştii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`