Prima pagină » Local » Orașul celor 1.500.000 de flori. Câți bani se vor cheltui cu amenajarea spațiilor verzi din Iași – FOTO

Orașul celor 1.500.000 de flori. Câți bani se vor cheltui cu amenajarea spațiilor verzi din Iași – FOTO

09 mart. 2023, 02:00, 6 ,
Andrei ROTARU, în Local

Mai multe cartiere din Iași vor fi amenajate de cei de la Servicii Publice SA. Astfel, orașul celor 1.500.000 de flori prinde contur. Se va amenaja gazon nou, iar trotuarele vor fi reabilitate pentru a oferi o altă imagine pentru locuitorii marilor cartiere ieșene. Aceste servicii vor schimba în bine zone lăsate în paragină de către asociațiile de proprietari. Directorul Servicii Publice SA, Laurențiu Ivan, spune că anul acesta există un plan de a planta peste 1.500.000 de flori în oraș

Primăria Iași, prin compania Servicii Publice SA, are un plan de amenaja mai multe zone din centrul marilor cartiere ieșene. O să fie amenajați aproximativ 130.000 de metri pătrați de gazon în tot orașul și vor fi plantate mai multe soiuri de flori. Mai multe parcuri vor fi amenajate, astfel încât locuitorii Iașului să beneficieze de cât mai multe locuri de relaxare.

Orașul celor 1.500.000 de flori

Gazon, muncitori

Pe spațiile verzi din Iași vor fi amenajați 130.000 mp de gazon, rulou și însămânțare

Directorul companiei Servicii Publice SA, Laurențiu Ivan, declară că mai multe zone din cartierele Iașului vor fi amenajate anul acesta.

„Anul acesta avem estimat să amenajăm 50.000 mp de gazon rulou și 80.000 mp de gazon însămânțat. Vor fi amenajate în jur de 40 de spații noi, aflate în cartierele ieșene. Amenajare de alei, montare mobilier urban, mese de șah, iluminat public, în general amenajăm zone de relaxare”, declară Laurențiu Ivan.

Au fost plantate mai multe soiuri de flori, încă din toamna anului trecut, iar florile anuale vor intra în producție începând cu 15 martie. Vor fi patru tranșe de flori anuale. În primăvară vor fi amenajate mușcatele și petuniile, iar în toamnă crizantemele, pe lângă florile bienale.

„Avem în plan să amenajăm peste 1.500.000 de flori. Deja sunt plantate bienalele, cele care au fost plantate în toamna anului trecut, în jur de 240.000. Vor fi și 220.000 de lalele care trebuie să iasă acum, în primăvară”, mai declară directorul Servicii Publice SA.

Bugetul pentru anul acesta este unul istoric. Directorul Servicii Publice susține că pe lângă municipiul Iași, aceștia mai produc flori și pentru terți.

„Anul acesta avem un buget de 45.000.000 de lei pentru amenajarea spațiilor verzi din oraș”, mai declară Laurențiu Ivan.

Servicii Publice SA are propria pepinieră pe Aleea Tudor Neculai

Pante, flori

Directorul Servicii Publice SA, Laurențiu Ivan declră ca au un buget de 45.000.000 lei pentru amenajarea spațiilor verzi din Iași. Serele situate în Aleea Tudor Neculai vor produce 680.000 de plante

De mai mulți ani, compania din subordinea Primăriei Iași deține o pepinieră pe Aleea Tudor Neculai, care plantează frumoasele flori ce vor deservi spațiile verzi din municipiul Iași. Directorul Servicii Publice SA, Laurențiu Ivan, declară că toate florile sunt produse în serele proprii, situate pe Aleea Tudor Neculai.

Florile anuale vor intra în producție în această lună, începând cu 15 martie. Intrăm în prima tranșă din cele patru. Acestea o să însumeze undeva la 680.000 de plante. Ulterior, după acestea revine ciclul de plantări bianuale din toamnă, care vor fi mai multe în acest an. Estimăm în jur de 400.000 de flori bianuale. Toate sunt produse în serele noastre de pe Aleea Tudor Neculai”, declară Laurențiu Ivan.

Orașul celor 1.500.000 de flori prinde contur, iar spațiilor din marile cartiere ale Iașului vor fi zonele în care populația orașului se va recrea și va petrece o parte din timpul liber.

Comentarii
  • Constantin Ilie

    Si cand te gandesti ca lingaul asta a lui Chirica ia salar de 5000 euro net pe luna. Si mai are si doua autoturisme Toyota de lux + salupa frumos pe lacul Bicaz. Sclavii muncesc si smecherii huzuresc. Fosila asta de la SPI are salar aproape dublu decat presedintele tarii. Viata de smecher sa fi bugetar in iasi.

  • Cine mai fura si din flori Ca la aeroport se fura din fier se fura la parcare oare unde mai fura astia . cu siguranta acum a ramas florile

  • Gelu Vladeanu

    D-le Laurentu Ivan, vedeí ca penalul de Chirica se lauda ca el amenajeaza spatiile cu flori. Pe dvs. nu v-a amintit niciodata ca de fapt sunteti cel care le amenajeaza si le infrumuseteaza.
    Lu asta ie frica ca-i luati locul. Da, meritati locul de Primar ca sunteti gospodar si nu mintiti cetatenii ca seful dvs. care nu recunoaste in ruptul capului de imbogatirea lui ilicita prin mijloace toxice si de semnaturile ilegale…

  • Vedeti si vis-a-vis de Salubris, sos. Nationala 184-186

  • Ivanel, Ivanel besarle los pies a tu hijo porque te hizo un gran jefe donde estas :))).
    tú entiendes ? habla español ?

  • Gard viu . Gazon verde inchis. Copaci alesi cum trebuie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *