Prima pagină » Razboi în Ucraina » Orașe din Ucraina făcute praf după bombardamentele rușilor – FOTO

Orașe din Ucraina făcute praf după bombardamentele rușilor – FOTO

28 feb. 2022, 16:54,
BZI.ro, în Razboi în Ucraina

Imagini cu orașe din Ucraina făcute praf, după bombardamentele armatei ruse conduse de Vladimir Putin. Mai multe blocuri şi case din regiunea Harkov, au fost distruse luni dimineaţă, 28 februarie.

În urma evenimentelor tragice din ultimele zile, ucrainenii au dat dovadă de un curaj şi patriotism ieşit din comun.

bloc din Ucraina distrus de bombardamentele rusilor

În bilanțul publicat de către Statul Major privind situația de pe teren a invaziei rusești asupra Ucrainei, autoritățile au declarat că majoritatea atacurilor armatei ruse au fost respinse

Orașe din Ucraina făcute praf la ordinele președintelui Putin

În spațiul online apar din ce în ce mai multe imagini cu orașe din Ucraina făcute praf după atacurile armatei ruse. Peisajul orașelor ucrainene pur și simplu devine din ce în ce mai dezolant.

Capitala Ucrainei a intrat în cea de-a cincea zi în care se află sub asediu, după ce Rusia a invadat teritoriul ucrainean sub pretextul eliberării populației de conducătorii neonaziști. Totodată, astăzi, 28 februarie, au avut loc și negocierile dintre ruși și ucraineni, într-o locație aflată la granița cu Belarus. În tot acest timp, s-au dat lupte grele în toate zonele țării iar mai multe nave ruse cu trupe și tehnică militară se îndreaptă către Odesa.

Serviciul de stat pentru comunicații speciale și protecția informațiilor a anunțat că mai multe explozii au fost auzite luni dimineaţa în capitala ucraineană Kiev şi în Harkov, al doilea oraş ca mărime din Ucraina, deși în Kiev, pe timpul nopții a fost linişte timp de câteva ore înaintea acestor explozii.

bloc de 20 de etaje distrus de explozii

Comandantul şef Sirski a insistat asupra faptului că „duşmanul a înregistrat pierderi considerabile”

Rachete, la un depozit de deșeuri radioactive din Kiev

După ce primele informații despre evenimentul ce a avut loc la depozitul de deșeuri radioactive din apropierea capitalei ucrainene Kiev au apărut, Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare (CNCAN) a precizat că Autoritatea de Reglementare și Control din Ucraina a confirmat faptul că depozitul nu a fost avariat și măsurătorile efectuate au indicat că nivelurile radiațiilor din jurul depozitului sunt la nivelul fondului natural, neexistând nicio amenințare pentru public.

Menționăm că în acest depozit sunt păstrate deșeuri rezultate din utilizarea surselor de radiații în medicină, cercetare și industrie, deșeuri cu radioactivitate scazută.

„Sistemul automat de monitorizare a radiațiilor a eșuat. Dar camerele de supraveghere au înregistrat căderea rachetelor. Evaluarea situației radiațiilor va fi efectuată cu ajutorul unor dispozitive portabile după terminarea tirului”, precizează Inspectoratul de Stat pentru Reglementare Nucleară din Ucraina.

De reținut, pentru România, nu există în prezent motive de îngrijorare.

bombardamente in Ucraina

Reamintim faptul că spațiul online abundă în imagini cu orașe din Ucraina făcute praf, după bombardamentele armatei ruse conduse de Vladimir Putin

Ucrainenii au oprit înaintarea ruşilor către Kiev

Statul Major a precizat astăzi, 28 februarie, în a cincea zi de invazie rusă în Ucraina, că toate deplasările trupelor ruse sunt controlate.

„Au dat greş toate tentativele trupelor de ocupaţie ruse în a-şi îndeplini obiectivele”, a spus comandantul şef al armatei terestre.

Comandantul şef Sirski a insistat asupra faptului că „duşmanul a înregistrat pierderi considerabile”.

„Trupele ruse sunt demoralizate şi epuizate. Am demonstrat că ştim să ne apărăm casa de oaspeţi pe care nu i-am invitat”, a menţionat acesta.

În bilanțul publicat de către Statul Major privind situația de pe teren a invaziei rusești asupra Ucrainei, autoritățile au declarat că majoritatea atacurilor armatei ruse au fost respinse, iar situația este ținută sub control de către ucraineni.

Reamintim faptul că spațiul online abundă în imagini cu orașe din Ucraina făcute praf, după bombardamentele armatei ruse conduse de Vladimir Putin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *