Prima pagină » Local » Orarul zborurilor de Anul Nou 2021 la Aeroportul Iași! Lista actualizată a curselor aeriene
Orarul zborurilor de Anul Nou 2021 la Aeroportul Iași! Lista actualizată a curselor aeriene

Orarul zborurilor de Anul Nou 2021 la Aeroportul Iași! Lista actualizată a curselor aeriene

29 dec. 2020, 02:00,
Vlad Rotaru în Local

Orarul zborurilor de Anul Nou 2021 a fost actualizat de către cei de la Aeroportul Iași. În perioada de la finalul anului 2020 și începutul lui 2021, de pe terminalele de la aerogara ieșeană vor fi operate mai multe curse cu destinație externă. Iată mai jos lista curselor aeriene de la Iași

În plină pandemie de COVID-19 și cu restricții impuse pentru zboruri spre alte destinații, cursele de la Aeroportul Iași sunt tot mai puține. Oficialii de la aerogara ieșeană au actualizat orarul zborurilor de Anul Nou 2021 cu plecare și sosire de la terminalele regiei. Conform orarului publicat de Aeroportul Iași, sunt curse externe către destinații din Italia, Olanda, Germania, Belgia, Franța, Spania și Austria. Orarul cuprinde zborurile de astăzi, 29 decembrie 2020, până pe 3 ianuarie 2021. Dacă ieri, 28 decembrie 2020, au fost operate cursele Wizz Air către Bergamo (Italia) și Eindhoven (Olanda), astăzi, 29 decembrie 2020, nu este disponibilă nicio cursă externă. În orarul zborurilor de la Iași apare doar cursa TAROM dus – întors spre Aeroportul Internațional „Henri Coandă” Otopeni. Pasagerii care vor să plece spre Capitală trebuie să ajungă la Terminalul T2 de la Aeroportul Iași, terminal destinat curselor interne. Curse interne spre Otopeni mai are și compania Blue Air, însă aceasta pare că va pleca de tot de la Aeroportul Iași.

Orarul zborurilor de Anul Nou 2021 la Aeroportul Iași. Lista destinațiilor externe

În lista destinațiilor externe din această perioadă apar rute operate de Wizz Air. Astfel, mâine, 30 decembrie 2020, compania Wizz Air va opera cursa tur – retur Iași – Dortmund (Germania). În prima zi din anul 2021, pe 1 ianuarie, de la Aeroportul Iași este operabilă cursa tur – retur spre Bruxelles (Belgia). În datele de 2 și 3 ianuarie 2021, este disponibilă cursa tur – retur Iași – Paris (Aeroportul Beauvois). De asemenea, în data de 2 ianuarie 2020, apare și cursa Wizz Air tur – retur pe ruta Iași – Bologna (Italia). Totodată, în aceeași zi de 2 ianuarie 2021, este valabilă cursa tur – retur Iași – Barcelona (Spania). Această cursă este operată tot de Wizz Air. Orarul zborurilor de Anul Nou 2021 la Aeroportul Iași cuprinde și cursa tur – retur spre Torino (Italia). Această cursă operată de compania Wizz Air este valabilă în data de 3 ianuarie 2021. În orar apare și cursa Iași – Viena, operată de Austrian Airlines, din data de 3 ianuarie 2021.

Ajutor de stat de la Guvernul României pentru Aeroportul Iași

În orarul de zboruri de Anul Nou 2021 de la Aeroportul Iași nu apar zborurile spre Marea Britanie. Acestea au fost suspendate din cauza restricțiilor impuse în arhipelagul britanic. Incidența mare a cazurilor de COVID-19 a făcut ca zborurile spre Marea Britanie să fie suspendate pe termen nedefinit. Recent, pentru a preveni pierderile cauzate de pandemia COVID-19, Aeroportul Iași a primit un ajutor financiar de la Guvernul României. Executivul a alocat 5,4 milioane de lei celor de la Aeroportul Iași pentru a acoperi o parte din pierderile respective. Inițial, Guvernul a alocat 6 milioane DE lei, însă suma a scăzut pe ultima sută de metri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *