Orange Services SRL, un centru de tehnologie al grupului francez de telecomunicaţii Orange, care a realizat afaceri de 445 milioane de lei în 2023, a numit noi administratori, conform unui document recent publicat în Monitorul Oficial.
Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) a anunţat că au fost introduse noi reglementări cu privire la serviciile de comunicații. Schimbările au ca scop asigurarea transparenței, precum și promovarea drepturilor consumatorilor în era digitală.
Orange Services România are noi administratori
Orange Services România are noi administratori, iar unul dintre noii administratori este Alexandru Ilie, conform documentului.
„Asociatul unic al societăţii aprobă prin prezenta numirea dlui Ilie Alexandru în funcția de administrator şi membru al Consiliului de Administraţie al societăţii, începând cu data prezentei hotărâri, 22 mai 2024.”
Un alt loc în CA, rămas vacant după plecarea la Orange Polonia a Liudmilei Climoc, fost CEO al Orange România, a fost ocupat de un alt executiv al grupului. „Asociatul unic al societăţii aprobă prin prezenta ocuparea poziţiei vacante din Consiliul de Administraţie al societăţii prin numirea dlui Deloison Gilles François Michel, cetăţean francez, în funcția de administrator şi membru al Consiliului de Administraţie al societăţii, începând cu data prezentei hotărâri, 22 mai 2024.”
După aceste schimbări, cei cinci membri ai Consiliului de Administraţie al societăţii sunt: Luiza Müller, Ilie Alexandru, Christian Urs Luginbühl, Deloison Gilles François Michel şi Fabienne Provencal.
În 2023, compania a avut o cifră de afaceri de 445 milioane de lei, în creştere cu 34%, un profit net de 34,7 milioane de lei, cu 48% mai mare, şi un număr mediu de 1.604 angajaţi, cu 403 mai mulţi decât în anul precedent.
Schimbare importantă pe piața de telecomunicații
Una dintre cele mai importante companii din sectorul telecomunicațiilor, prezentă pe piața locală din 1994, RCS&RDS, intenționează să își schimbe numele în Digi România. Conform informațiilor obținute de Profit.ro, această schimbare va fi discutată la începutul lunii mai.
Simplificarea numelui este considerată o strategie eficientă pentru promovarea consecventă a brandului în toate piețele internaționale în care activează. Numele RCS&RDS a devenit mai puțin cunoscut, în timp ce Digi este deja preferat de abonați. Primele discuții oficiale despre schimbarea numelui vor avea loc în luna mai, cu propunerea de a adopta denumirea Digi România.
Numele RCS&RDS provine din fuziunea din 2005 dintre două companii importante: Romanian Cable Systems (RCS) și Romania Data Systems (RDS). În concluzie vom vedea ce schimbări vor fi aduse pe piața de telecomunicații din România faptul că Orange Services România are noi administratori!