Prima pagină » Radio » Actualitate » Ora de culcare a copiilor. Tabel diferențiat în funcție de vârstă

Ora de culcare a copiilor. Tabel diferențiat în funcție de vârstă

16 dec. 2019, 10:26,
în Radio

Ora de culcare a copiilor. Toți părinții știu că somnul este vital pentru copil, însă puțini iau în considerare ora de culcare a copilului. Însă majoritatea medicilor pediatri consideră că ora de culcare a copilului influențează major starea lui de sănătate. Și aceasta nu doar în copilărie ci pe tot parcursul vieții lui. Iata așadar ce trebuie să știe părinții și care sunt sfaturile pediatrilor.

Ora de culcare a copiilor

Din copilărie, mulți dintre noi s-au obișnuit cu un principiu fundamental: la 9 seara copii trebuie să se culce. Însă uneori acest principiu nu funcționează. De exemplu, atunci când copii trec de la regimul de vară la cel de școală sau grădiniță. Puțini sunt părinții care reușesc să aibă o disciplină de fier.

Tabel diferențiat pe vârste

Stacy Karlsen a elaborat un tabel special care vine în ajutorul părinților. În acest tabel, timpul de culcare se stabilește în funcție de vârstă și de timpul de trezire. Din acel moment, acest tabel a apărut pe rețelele de socializare și a fost distribuit de aproximativ 400 mii de ori!

Multe mame și mulți tați deja au încercat și au apreciat acest regim al zilei care este în același timp și permisiv, și strict. Unii au fost mirați de cât timp au nevoie copiii pentru un somn deplin. Totodată, unii părinți au recunoscut că acest tabel i-a disciplinat și pe ei. Astfel, ei trebuiau să ajusteze toată activitatea astfel încât să reușească să petreacă timpul cu copii până a merge ei la culcare.

Ora de culcare a copiilor în funcție de vârstă

Medicii recomandă copiilor de la 3 la 6 ani să doarmă câte 10-12 ore pe zi. Cei de la 7 la 12, cu o oră mai puțin. Acest regim le va asigura odihnă suficientă pentru a se dezvolta și crește normal. Lipsa de somn poate duce la acumularea de kilograme în plus de către copii.

Activități înainte de culcare

Înainte de a merge la culcare, după părerea pediatrilor, este bine ca copii să fie antrenați în aceste activități:

– înot

– proceduri de igienă (pieptănare, spălarea pe dinți)

– citirea cărților

– jocuri liniștite în pat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
25 ianuarie 2025
25 ianuarie 2025