Prima pagină » International » Opulență la Kiev! Victor Medvedchuk are un tren poleit cu aur. Oligarhul ucrainean, acuzat de trădare de ţară, deține o avere impresionantă – FOTO, VIDEO

Opulență la Kiev! Victor Medvedchuk are un tren poleit cu aur. Oligarhul ucrainean, acuzat de trădare de ţară, deține o avere impresionantă – FOTO, VIDEO

14 apr. 2022, 14:29,
în International

Ucraina se află în cea de-a 50-a zi de război. Deşi mare parte din oraşe au fost distruse, unii ucraineni au trăit în lux şi opulenţă. Victor Medvedchuk are un tren poleit cu aur. Vagonul restaurant albastru are inscripţionată denumirea de „Pullman” care este de asemenea aurită.

Oligarhul ucrainean a fost acuzat de înaltă trădare de țară. Reamintim faptul că Victor Medvedchuk a scăpat de arestul la domiciliu imediat după invazia rusă.

Oligarhul ucrainean, Victor Medvedchuk, are un tren poleit cu aur la Kiev

Oligarhul ucrainean Victor Medvedchuk își permitea luxul să îşi îndeplinească toate dorințele, la care nimeni nu s-ar fi putut gândi. Acesta şi-a construit un peron în curtea sa şi a adus un vagon restaurant poleit cu aur.

Averea acestuia a ieșit la iveală imediat după ce jurnaliștii de la portalul slidstvo.info au reușit să intre pe teritoriul magnatului Medvedchuk din Pushcha-Vodytsya, apropiere de Kiev.

Ucraineanul a acoperit trenul poleit cu aur cu o plasă verde de camuflaj pentru a nu atrage privirile celor din jur, scrie realitatea.md. Însă, sub plasa verde se afla un adevărat peron de gară şi un vagon restaurant. Potrivit jurnaliștilor ucraineni, totul este un cadou de ziua de naștere pentru oligarh de la soția să Oksana Marchenko, care s-ar afla în momentul de fată în Moscova. Pe platformă sunt și șine, bănci pentru călători și felinare.

„Asta este numele companiei care produce mașini de lux și vagoane de cale ferată. Vagoanele Pullman de acest tip au fost populare în secolul trecut, când europenii bogați călătoreau pe calea ferată”, notează publicația citată.

De asemenea, în presa internaţională a fost relata povestea unui oligarh rus care susţinea că nu poate trăi cu 2500 de lire pe lună şi se plânge că nu poate ieși la restaurant.

Interiorul vagonului restaurant poleit cu aur

În interiorul vagonului restaurant poleit cu aur se află doar câteva culori predominate: auril, roșu aprins și albastru. Fetele de masă sunt albe, dintr-un material de înaltă calitate. De asemenea, paharele au inscripţionate stema Rusiei.

„Este mai mult un muzeu decât un vagon”, notează jurnaliștii de la slidstvo.info.

Sursa citată a menţionat ca vagonul are un hol principal în care încap circa 40 de persoane, precum și mai multe încăperi separate: o bucătărie, un compartiment VIP și o toaletă care de asemenea este poleită cu aur. La intrare se afla un bar.

În ceea ce priveşte mobilierul, acesta este decorat cu catifea și alte țesături scumpe, iar luminile se aprind prin apăsarea unor butoane tactile. Nu mare le-a fost mirarea jurnaliştilor când au observat că există un vitraliu pe acoperiș.

În altă ordine de idei, lângă samovarul auriu există o intrare în compartimentul VIP. Este similar cu compartimentele de tren tradiționale, doar că extrem de luxos. După apăsarea butonului de lemn, televizorul coboară pe masă.

Un alt oligarh care a intrat în atenţia presei este Igor Kolomoiski, fiind un susţinător al lui Volodimir Zelenski.

Cine este oligarhul ucrainean care a fost acuzat de înaltă trădare de ţară

Precizăm faptul că avocatul Viktor Medvedchuk este considerat ca fiind a12-a cel mai bogat om din Ucraina. De asemenea, este un membru activ al politicii ucrainene de foarte mulți ani.

În anii 90 și-a condus propria firmă de avocatură şi a intrat în politică în 1997, când a fost numit deputat al Consiliului Suprem. Un an mai târziu a devenit președintele Partidului Social Democrat Unit al Ucrainei.

Victor Medvedchuk l-a susținut în mod deschis pe Vladimir Puţin, preşedintele Rusiei, cu care are și legături personale. Şeful de la Kremlin este nașul fiicei sale Dărâna.

În luna mai, anul trecut, el se afla în arest la domiciliu în legătură cu suspiciunea de înaltă trădare și tentativă de furt de materii prime în Crimeea anexată la Rusia.

Oligarhul a scăpat de arestul la domiciliu la patru zile după ce Rusia a început invadarea Ucrainei, înainte să se afle că Victor Medvedchuk are un tren poleit cu aur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`