Prima pagină » Actualitate » Opt copii din Fâşia Gaza, împreună cu familiile lor, au ajuns în România. Vor fi trataţi în unităţi medicale de specialitate
Opt copii din Fâşia Gaza, împreună cu familiile lor, au ajuns în România. Vor fi trataţi în unităţi medicale de specialitate

Opt copii din Fâşia Gaza, împreună cu familiile lor, au ajuns în România. Vor fi trataţi în unităţi medicale de specialitate

30 sept. 2024, 23:40,
Redacția BZI în Actualitate

Opt copii din Fâşia Gaza, împreună cu familiile lor, au ajuns în România, şi vor fi trataţi în unităţi medicale de specialitate, iar familiile lor vor fi plasate în grija Direcţiei de Asistenţă Socială a municipiului Bucureşti, informează Guvernul, transmite Agerpres.

„Copiii şi populaţia civilă din zona de conflict au nevoie de solidaritate şi empatie pentru a depăşi dramele provocate de război. Încă din primele zile ale conflictului, România a oferit sprijin populaţiei civile, iar astăzi primii copii din Fâşia Gaza care vor primi îngrijiri medicale în spitalele din România au ajuns la Bucureşti. Eforturile noastre de sprijin sunt dublate de demersuri diplomatice pentru restabilirea securităţii, încheierea unui acord de încetare a focului şi eliberarea tuturor ostaticilor”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu, citat în comunicat.

Copii şi familiile lor au ajuns în România cu o aeronavă a Ministerului Apărării Naţionale, precizează sursa citată.

Ajunși în România, pacienții au fost transportați la unități medicale de specialitate

România acordă acest sprijin în baza solicitării de asistenţă internaţională formulată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, prin Mecanismul European de Protecţie Civilă, se mai arată în comunicatul Guvernului.

„Transportul a 8 pacienți și a celor 24 de aparținători s-a realizat cu o resursă aeriană aparținând Ministerului Apărării Naționale, la bordul căreia, pentru acordarea asistenței medicale de specialitate s-au aflat o echipă medicală formată din 2 medici și 2 asistenți din cadrul UPU-SMURD al Spitalului Clinic de Urgență București – Floreasca, 1 medic și 2 asistenți militari din cadrul MApN. Ajunși în țară, pacienții au fost transportați la unități medicale de specialitate pentru acordarea îngrijirilor medicale care se impun, aparținătorii acestora urmând a fi plasați în grija Direcției de Asistență Socială a municipiului București.

Precizăm faptul că sprijinul se acordă în baza solicitării de asistență internațională formulată de Organizația Mondială a Sănătății, prin Mecanismul European de Protecție Civilă. La această acțiune de sprijin pe care România a derulat-o au participat premierul României, Marcel Ciolacu, ministrul afacerilor externe, Luminița Odobescu și secretarul de stat în MAI, șeful DSU, dr. Raed Arafat”, conform unui comunicat de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
30 septembrie 2024
30 septembrie 2024