Prima pagină » Titlurile zilei » Opt blocuri cu 346 de apartamente vor fi construite în Galata! Kibbutz-ul din Israel a plătit 2 milioane de euro – FOTO

Opt blocuri cu 346 de apartamente vor fi construite în Galata! Kibbutz-ul din Israel a plătit 2 milioane de euro – FOTO

08 dec. 2023, 02:00, 15 ,
Ciprian BOARU în Titlurile zilei

Mai multe blocuri vor fi construite în zona Galata. Investitorii sunt mai mulți afaceriști evrei care au cumpărat terenul de la afaceristul Eusebiu Siminiceanu. Imobilele vor avea 5 etaje, iar parcările vor fi amenajate la parter și pe teren

Un proiect imobiliar din zona Galata, municipiul Iași, a fost autorizat, recent, de Primăria Iași. Mai mulți afaceriști organizați într-un kibbutz au cumpărat un teren cu o valoare de aproape 2 milioane de euro de la afaceristul Eusebiu Siminiceanu. Tranzacția a avut loc la începutul anului 2022.

Terenul din Galata, în suprafață de 11.657 de metri pătrați, beneficia și de un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) aprobat în 2019. Acesta a fost transferat pe numele societății Tala Quarzite SRL. Printre asociați se numără Abraham Nahman Goldfinger, Chaim Eliezer Teitel, Avraham Mordechai Shlomo Teitel, dar și societățile Talias Ming SRL și Talrom Morlat SRL, ambele deținute de alți afaceriști evrei.

Blocurile din Galata vor fi construite la limita cu Miroslava

Conform autorizației de construire, vor fi realizate 8 tronsoane de locuințe colective cu regimul de înălțime P+5E. Terenul este identificat pe strada Iftimie Bârleanu, nr. 36, la limita teritorială cu Miroslava. În total vor fi amenajate 346 de apartamente din care 20 de apartamente cu 3 camere, 142 de apartamente cu 2 camere și 184 de apartamente cu 1 cameră.

„Se vor realiza 357 de locuri de parcare din care suprateran 222 locuri și 135 locuri la parterul clădirilor din care câte 20 de locuri de parcare la C1, C4, C6, C7 și câte 18 de locuri de parcare la C2, C3, C5, C8. Din totalul locurilor de parcare, 119 sunt pentru încărcare mașini electrice, 16 sunt pentru persoane dizabilități și încărcare mașini electrice, iar 8 zone sunt amenajate pentru parcare biciclete. Fiecărei unități locative îi corespunde un loc de parcare aferent”, se arată în autorizația de construire.

Supraetajare ilegală pe șoseaua Iași – Voinești

Nu departe de terenul evreilor, pe șoseaua Iași-Voinești, nr. 25, în vecinătatea cartierului de vile ESQ Village, dezvoltatorii de la CNI Construct Development SRL au construit ilegal. Încă din 2019, firma CNI Construct Development SRL a obținut mai multe autorizații pentru edificarea a două blocuri de locuințe colective, C3 și C4.

Suprafața de teren disponibilă este de 3.018 metri pătrați. Conform ultimei autorizații, din luna aprilie 2020, beneficiarii proiectului aveau voie să construiască C3 cu regimul de înălțime S+P+2E și C4 cu regimul de înălțime P+2. Cele 2 corpuri de clădire au fost compartimentate în 51 de apartamente. Însă, în 2023, ambele imobile apar cu un etaj în plus, fără să fie emisă o autorizație de construire de către Primăria Iași. CNI Construct Development SRL este deținută de Iulian Dumitru Nechita și Vasile Ionuț Cozma, zis Cozmete. Acum, cei doi încearcă să intre în legalitate.

În ceea ce privește blocurile din Galata, ale evreilor, rămâne de văzut când vor fi făcute primele săpături la fundație.

Comentarii
  • Avem deja prea multi daunatori imobiliari bastinasi. Nu ne mai trebuie altii din Israel.

  • Laiku , pensionar și salariat

    Chirica pt bani aproba toate imobiliarele….

  • Intai construiesc si dupa aia vad ca nu au unde sa se racordeze la utilititati….

  • Oy vey, cum sa se numeasca, oy oy oy ? Kibutzul Galata ! Pentru comunitate ! Oy vey, face si statie de autobuz ? Cum o sa se cheme ? Oy vey, numele de 7 noiembrie ii ocupat deja. Poate altfel.

  • 500 de masini in plus in traficul din Galata….superb

  • Sa facă și penthouse cu vedere la deal

  • Pe unde o sa se inghesuie sutele de masini de acolo?
    De ce nu obliga gunoaiele care lucreaza in primarie pe dezvoltatori sa vina si cu un plan viabil privind fluidizarea traficului aferent cartierelor in constructie?

  • Terenul pozat, sigur nu este al Kibbutz-ul…

  • În primul rand kibbutul nu e o organizație și dacă investesc la noi mai curata Galatasi dacă mai fac și infrastructura ce e rău în asta?

  • Kibbutzul nu curata nimic. Curatenia nici nu este in firea lui (lor). Kibbutzul vrea doar sa faca bani multi pe spinarea goimilor (asa ne denumesc ei). Si atat. As cita din Talmud (Bammidber Raba c 21 & Jalkut 772), dar nu ar trece de autocenzura. Probabil ca nici commentul asta nu va trece.

  • Primarul din Kibbutz

    sa stiti ca deja sunt facute primele sapaturi la fundatie. Puteti vizita locatia daca doriti sa va uimiti 🙂

  • 🤢🤢🤢

    Evrei = 🤑🤑🤑🤑🤑

  • Trotuare, gradintie, scoli, spiatale, sali de sport, parcuri, spatii verzi, iesiri la sosele cu mai multe benzi au viitoarele ghetouri? Nu , bineinteles.

  • Jewish mob

  • Construiesc pentru palestinieni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`