Prima pagină » Local » Opriți „animalele” din trafic! A coborât dintr-un bolid în centrul Iașului și a atacat cu un cuțit un șofer care și-a permis să-l enerveze. Pedeapsa primită i-a scos „șmecheria” din cap
Opriți

Opriți „animalele” din trafic! A coborât dintr-un bolid în centrul Iașului și a atacat cu un cuțit un șofer care și-a permis să-l enerveze. Pedeapsa primită i-a scos „șmecheria” din cap

31 aug. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Un tânăr a fost pedepsit de magistrații ieșeni, după ce a fost acuzat că a vrut să facă moarte de om. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat recent pe Răzvan Petrișor Balmuș la 8 ani de temniță, pentru tentativă de omor. Conform anchetatorilor, tânărul teribilist a vrut „să-și facă dreptate” de unul singur, după un incident grav ce a avut loc în traficul din Iași

Un incident extrem de grav a avut loc în traficul din Iași! Un tânăr teribilist a coborât dintr-un bolid și a vrut „să-și facă dreptate” de unul singur. Două persoane dintr-o altă mașină au ajuns la spital după scandal. Acum, însă, a venit „nota de plată” pentru individul acuzat în acest caz.
Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat recent pe Răzvan Petrișor Balmuș la 8 ani de temniță, pentru tentativă de omor. Mai mult, ieșeanul a fost pus la plată de magistrați.

„Instanța admite în parte acțiunea exercitată de partea civilă Ionuț I. Îl obligă pe inculpatul Răzvan Petrișor Balmuș să-i plătească părții civile suma de 10.000 de euro, cu titlu de daune morale. Admite în parte acțiunea exercitată de partea civilă Alin P. Îl obligă pe inculpat să-i achite părții civile suma de 5.000 de euro, cu titlu de daune morale. Instanța confiscă de la inculpat suma de 100 de lei, reprezentând contravaloarea obiectului folosit la săvârșirea faptei și care nu a fost găsit”, au precizat judecătorii ieșeni.

Ieșeanul Răzvan Petrișor Balmuș, acuzat că a vrut să facă moarte de om

De remarcat este faptul că sentința emisă de Tribunalul Iași în cazul lui Răzvan Petrișor Balmuș nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul tânărului teribilist a început pe data de 25 mai 2020. Asta, după ce ieșeanul a fost reținut și, mai apoi, arestat preventiv de pe 8 aprilie 2020.
Conform anchetatorilor, tânărul din Iași a intrat în vizorul lor la începutul lunii martie 2020.

„Pe data de 11 martie 2020, în jurul orei 23:30, în timp ce se afla pe stradela Manta Roșie, după un conflict spontan avut cu persoanele vătămate I.I și P.A.P., inculpatul a coborât din autoturismul condus de o altă persoană și, în cadrul încăierării iscate cu cele două victime, le-a aplicat acestora, pe rând, mai multe lovituri cu un cuțit de mici dimensiuni, provocându-i persoanei vătămate I.I. o plagă a hemitoracelui stâng, un emfizem cutanat, o secțiune a unei coaste, hemo-pneumotorace stâng operat, leziunile punându-i în primejdie viața, iar, în cazul persoanei vătămate A.P., o plagă cervicală posterioară”, a afirmat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Victimele, transportate de urgență la spital, după conflictul din trafic

Autoritățile ieșene au fost alertate despre producerea incidentului printr-un apel la numărul unic pentru situații de urgență 112. La fața locului au sosit echipaje medicale și de Poliție. Victimele au fost trasportate de echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Spiridon” și, respectiv, la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iași.

Pe de altă parte, oamenii legii au demarat ancheta și, astfel, au ajuns la tânărul de 26 de ani. Răzvan Petrișor Balmuș a fost săltat și dus la audieri. Mai apoi, tânărul teribilist a fost reținut pentru 24 de ore, sub acuzația de tentativă de omor calificat. Ulterior, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au propus arestarea preventivă a acestuia, iar instanța a admis cererea formulată de către anchetatori. Totuși, tânărul teribilist a contestat decizia, sperând că va fi pus în libertate. Acest lucru nu s-a întâmplat, iar, acum, Răzvan Petrișor Balmuș a și fost condamnat la 8 ani de pușcărie, pentru tentativă de omor calificat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`