Prima pagină » Local » Oportunități de vis: A apărut o aplicație mobilă pentru studenții ieșeni

Oportunități de vis: A apărut o aplicație mobilă pentru studenții ieșeni

08 apr. 2022, 00:01,
Ana Crețu, în Local

Recent a avut loc lansarea aplicației mobile pentru studenți MyMobileTutor (MMT), adresată studenților din cele 7 universități partenere din cadrul Alianței EC2U. My Mobile Tutor este o aplicație dezvoltată de Alianța de Universități Europene EC2U în colaborare cu CYF Digital. Aplicația este finanțată de Comisia Europeană prin proiectul EC2U

Alianța de Universități Europene (EC2U) este o alianță multiculturală și multilingvă formată din șapte universități de lungă durată, conduse de educație și cercetare, implicate la nivel local și global din patru regiuni diverse ale Uniunii Europene. Prin intermediul noii aplicații telefonice, studenții pot obține informații utile din toate cele șapte universități.

universitatea „alexandru ioan cuza”

Prin intermediul noii aplicații telefonice, studenții pot obține informații utile din toate cele șapte universități

La ce folosește această aplicație mobilă pentru studenții ieșeni

un amfiteatru plin de studenti care asculta un seminar

Studentul poate folosi și opțiunea de street maps direct din aplicația mobilă MyMobileTutor

Aplicația îi va ajuta pe studenții de la UAIC să afle informații despre cele șapte universități și orașe EC2U, facilitățile pe care acestea le oferă și oportunitățile de care pot beneficia ca studenți ai alianței EC2U.

Utilizatorii care sunt reprezentați în mod special de către studenți, profesori și cadre didactice pot descărca și folosi aplicația gratuit. Dezvoltarea aplicației a costat 150.000 de euro, plătiți în totalitate din bugetul proiectului.

„Scopul aplicației este acela de a promova mobilitățile inter-universitare de care studenții pot beneficia în cadrul Alianței EC2U și de a facilita integrarea studenților în una sau mai multe din cele șapte universități și orașe EC2U.  Aplicația se adresează studenților și are rolul de a-i ajuta pe aceștia să găsească mai ușor informații despre cele șapte universități și orașe EC2U”, a menționat rectorul Universității „Alexandru Ioan Cuza”, Tudorel Toader.

În aplicație, utilizatorul poate găsi cu ușurință pe pagina principală, lista evenimentelor importante care au loc în una dintre următoarele locații: Poitiers, Salamanca, Coimbra, Iași, Jena, Turku și Pavia. Aplicația include informații despre cultura locală, evenimente, activități ce pot fi desfășurate în timpul liber, gastronomia locală și restaurante, precum și alte locații care pot fi vizitate.

rectorul UAIC Iași, Tudorel Toader

Rectorul UAIC, Tudorel Toader, susține orice proiect de facilitare a activităților studențești

Ce opțiuni oferă aplicația MyMobileTutor

informatii despre aplicatia mobila

Dezvoltarea aplicației a costat 150.000 de euro, plătiți în totalitate din bugetul proiectului

Studentul poate folosi și opțiunea de street maps direct din aplicația mobilă MyMobileTutor. Acesta poate stabili și identifica cu ușurință traseul dorit pentru a economisi timp și bani, fără a fi nevoie să fie folosită o aplicație separată. Durata de descărcare a aplicației este de câteva minute, iar studentul este ghidat direct din aplicație în vederea introducerii datelor și informațiilor necesare pentru a crea un account. Fiecare universitate care este inclusă în lista (EC2U) poate folosi aplicația mobilă în limba engleză, dar și în limba maternă. Studentul poate utiliza aplicația în browserul mobil, dar pot apărea probleme în dreptul unor funcționalități care pot fi chiar indisponibile. Aplicația este concepută numai pentru telefonul mobil, nu și pentru desktop.

Ca recomandare, cei care au implementat aplicația încurajează utilizarea Chrome cu dispozitive Android și Safari cu dispozitive iOS. Rectorul UAIC, Tudorel Toader, susține orice proiect de facilitare a activităților studențești. My Mobile Tutor este o aplicație dezvoltată de Alianța de Universități Europene EC2U în colaborare cu CYF Digital. Aplicația este finanțată de Comisia Europeană prin proiectul EC2U.

Pe 6 aprilie, ora 19:00, a avut loc evenimentul de lansare a aplicației mobile pentru studenți MyMobileTutor (MMT), adresată studenților din cele 7 universități partenere din cadrul Alianței EC2U.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *