Prima pagină » Local » Operațiunea „Fabrica de Vise” de la Miroslava: Mai multe persoane au fost aduse în această seară la audieri – GALERIE FOTO, VIDEO, UPDATE

Operațiunea „Fabrica de Vise” de la Miroslava: Mai multe persoane au fost aduse în această seară la audieri – GALERIE FOTO, VIDEO, UPDATE

19 sept. 2023, 20:47,
BZI.ro, în Local

Mai multe persoane au fost aduse în această seară la audieri, după ce în cursul zilei de astăzi, 19 septembrie, au fost descoperite la Miroslava diverse dispozitive de vapat și dulciuri care ar fi conținut substanțe psihoactive și care au fost vândute în toată România sub acoperișul unei afaceri legale. Potrivit procurorilor, în centrul grupării infracționale erau persoanele care dețin sau lucrau la două firme din Iași. Funcționau la aceeași adresă, în comuna Miroslava, unde era și fabrica lor.

Operațiunea a fost denumită de anchetatori „Fabrica de Vise”.

UPDATE 00.10: Continuă să vină la audieri persoane implicate in dosar.

Ce substanțe conțineau dispozitivele de vapat și jeleurile vândute de gruparea din Iași

Marți, 19 septembrie, au fost efectuate peste 120 de percheziții, la o grupare specializată în operațiuni cu dispozitive de vapat și dulciuri, susceptibile de a avea efecte psihoactive, la Iași și alte 23 de județe. Acestea ar fi produs și comercializat dispozitive electronice de vapat şi produse de tip „edibles” (jeleuri, prăjituri, drajeuri) cunoscând că au în compoziție substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, descoperindu-se, în cursul investigațiilor, substanțele HHC, HHC-P, HHC-O, H4CBD, THC-P și, în unele cazuri, inclusiv THC.

În perioada octombrie 2022 – septembrie 2023, membrii grupului infracțional ar fi produs, în vederea comercializării, peste 100.000 de dispozitive de tip „VAPE”, care ar fi conținut substanțe care produc efecte psihoactive (HHC, HHC-P, HHC-O, H4CBD, THC-P) de natură a pune în pericol viața persoanelor care le consumă.

Investigațiile efectuate au relevat o creştere exponenţială în rândul tinerilor (preponderent în zona şcolilor şi liceelor) a consumului de produse de tip „Vape”, care au în compoziţie derivaţi din plante de canabis şi, prin urmare, un efect psihoactiv.

O parte dintre aceste produse au în componenţă un produs chimic, derivat al THC-ului (obţinut în mod sintetic), cu denumirea generică HHC (hexahydrocannabinol), substanță ce are capacitatea de a produce efecte psihoactive (stări de euforie, halucinaţii şi chiar probleme medicale temporare), asemănătoare consumului de canabis şi comparabile celor induse de consumul noilor substanţe psihoactive.

Din cercetările efectuate a mai reieșit că dispozitivele de tip „vape” care au în componenţă HHC ar fi comercializate preponderent pe piaţa online (site-uri de specialitate şi site-uri notorii care au ca obiect de activitate comerţul general cu diferite produse), dar şi în cadrul unor magazine situate în centre comerciale.

Comentarii
  • Închisoare pe viata pt acești nenorociți s au pedeapsa cu moartea, futu i în gura de nenorociti

  • Ești prost …

  • Închisoare minim 15 ani cu executare

  • Era si prin tatarasi o toneta vis a vis de posta ce vindea vapeuri cu cannabis, destul de scumpe.

  • ce oras de carton

  • Pfiiiii, un alt succes rasunator al DIICOT, merita pensii speciale, nu??? Dar, restul tonelor de prafuri care trec granita „neobservate” nu fac obiectul atentiei domnilor de la DIICOT?

  • Buna. Are cineva numărul la diamantul roz? E singura ca ma satisface anal. Va poop!

  • Un oraș plin de curve și țigani borati!

  • …si țarani

  • America are date despre toate derivatele din canabis dar Românii știu mai bine . Prefer să întâlnesc un fumat in trafic decât un alcoolic și pe pastile legale. Câți sportivi folosesc creme si folosesc toate felurile de canabis? Ați auzit de Michael Felps? Sunt români mai titrați ca el? Idioților macar știți de ce nu se mai folosește canabis în îmbrăcăminte și alte materiale?

  • America are date despre toate derivatele din canabis dar Românii știu mai bine . Prefer să întâlnesc un fumat in trafic decât un alcoolic și pe pastile legale. Câți sportivi folosesc creme si folosesc toate felurile de canabis? Ați auzit de Michael Felps? Sunt români mai titrați ca el? Idioților macar știți de ce nu se mai folosește canabis în îmbrăcăminte și alte materiale?

  • De polițistul de la Brașov cu un kil de prafuri în mașină a poliției nu mai știți?

  • PREAFERICITUL MOBRA

    Gunoaie ale societății care pozau în oameni de afaceri. Jigodii care trebuie sa stea mulți ani după gratii! Restul care comentati pe aici pro acești indivizi și pro aceste substanțe, la fel sunteți și voi niște gunoaie, Jigodii, iar măicuțele voastre, mai bine se kku, decât vă făceau!

  • Ce stia dom’ premare ca se fabrica acolo? Chiar nu la informat nimeni? Poate primea si el zilnic vape.

  • Super, reporteri! Au fotografiat numai dube și jandarmi fără să „nimerească” clar fața ăstora…. 🤭

  • Concret nimic. Niște bombonele. Cocaina, heroina care intră cu tonele zilnic unde este? Statistic 10% din droguri sunt descoperite, bine nu în România unde nu cred că atingem 1%. Dacă te duci la pescuit la mare sau pe Dunăre ai șansa să prinzi un colet de droguri la 3 lansări, și ne mai mirăm cu nu mai este pește. Probabil au tras pe bronhii! În cluburi nici nu poți întra. Miroase de la întrare a droguri. Concluzia: praf în ochi pentru fraieri și televiziuni.

  • R E A L I T A T E A

    Drogurile nu construiesc o societate, ci din contra, o distrug! Iar din droguri ies bani mulți!

  • Filote Iscarioteanul

    Bulau pe viata la toti traficantii care este.

  • Dar pină astăzi, instituțiile statului ce au păzit?!Ei nu fac treaba asta de ieri!!!Avem SRI, DIICOT, instituții publice care sunt plătite cu bani mulți și care intervin în totdeauna după ce se întâmplă ceva!!!!p.s.orice pedeapsă este prea mică pentru cei care vind droguri.

  • Pentru instituțiile statului ... degeaba!

    Dar pină astăzi, instituțiile statului ce au păzit?!Ei nu fac treaba asta de ieri!!!Avem SRI, DIICOT, instituții publice care sunt plătite cu bani mulți și care intervin în totdeauna după ce se întâmplă ceva!!!!p.s.orice pedeapsă este prea mică pentru cei care vind droguri.

  • Ce face Portugalia este singura soluție de a nu omorî oameni și a ajuta pe dependenți. Drogurile care crează dependență și care sunt de zeci de ori mai puternice sunt o problema , dar pe asta nu îi interesează pe oamenii statului , să intre tone zilnic .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *