Prima pagină » International » Operațiune anti-tero urgentă. Doi bărbați, reținuți înainte de a comite un atentat la Gara Montparnasse din Paris
Operațiune anti-tero urgentă. Doi bărbați, reținuți înainte de a comite un atentat la Gara Montparnasse din Paris

Operațiune anti-tero urgentă. Doi bărbați, reținuți înainte de a comite un atentat la Gara Montparnasse din Paris

30 dec. 2022, 20:33,
BZI.ro, în International

Doi indivizi suspectaţi de terorism au fost reţinuţi vineri, la Paris, sub acuzaţia că intenţionau să comită un atac cu bombă într-o gară, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate franceze.

Conform surselor citate, un francez în vârstă de 51 de ani şi un tunisian au fost reţinuţi având asupra lor nouă butelii de gaz, cu care ameninţau să comită un atac în Gara Montparnasse din Paris, informează cotidianul Le Figaro, potrivit Mediafax.

Cei doi indivizi au fost reţinuţi

Potrivit martorilor, cei doi indivizi, care nu au domicilii fixe, erau sub influenţa alcoolului şi strigau că vor distruge gara printr-o serie de explozii. Nu este clar dacă dispozitivele erau funcţionale.

Cei doi indivizi au fost reţinuţi sub acuzaţia de „promovarea terorismului” şi tentativă de periclitare a transportului public. Anchetatorii încearcă să afle care erau intenţiile reale ale celor doi suspecţi.

Ministrul francez de Interne, Gérald Darmanin, i-a cerut prefectului Poliţiei, Laurent Nuñez, să suplimenteze măsurile de securitate în toate gările cu ocazia celebrării Anului Nou, pe fondul riscurilor teroriste.

Alertă în Turcia! Șapte morți după o explozie într-un restaurant

O explozie la un restaurant din vestul Turciei a ucis șapte persoane pe 30 decembrie! Ministrul justiției, Bekir Bozdağ, a transmis pe Twitter că o persoană care „se presupune că a provocat explozia” a fost reținută și că trei procurori investighează, relatează presa turcă.

Guvernatorul provinciei Aydın a declarat pentru postul de televiziune turc CNN Türk că alte cinci persoane au fost rănite, iar una dintre ele se află în stare critică.

Ministrul justiției, Bekir Bozdağ, a transmis pe Twitter că o persoană care „se presupune că a provocat explozia” a fost reținută și că trei procurori investighează.

Guvernatorul Hüseyin Aksoy a declarat că mărturiile inițiale ale unui angajat al restaurantului au sugerat că a existat o scurgere la o butelie de gaz de gătit, ceea ce a dus la o explozie în jurul orei 15:35 (1235 GMT; 7:35 EST).

De asemenea, presa a relatat că a existat un incendiu în urma exploziei în magazinul turcesc de kebab din districtul Nazilli din Aydın. Imaginile au arătat mașini de pompieri și ambulanțe la fața locului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *