Prima pagină » Eveniment-Social » Opera Națională Română din Iași va deschide stagiunea 2024-2025, în luna septembrie, cu o gală în aer liber: „Magia Serii în Sunet și Lumină”
Opera Națională Română din Iași va deschide stagiunea 2024-2025, în luna septembrie, cu o gală în aer liber: „Magia Serii în Sunet și Lumină”

Opera Națională Română din Iași va deschide stagiunea 2024-2025, în luna septembrie, cu o gală în aer liber: „Magia Serii în Sunet și Lumină”

03 aug. 2024, 02:00,
Ștefana Șovea în Eveniment-Social

Opera Națională Română din Iași a anunțat faptul că va deschide stagiunea 2024-2025, în luna septembrie, cu o gală în aer liber, „Magia Serii în Sunet și Lumină”, ajunsă la a XIII-a ediție.

Opera Națională Română din Iași deschide stagiunea 2024-2025 în luna septembrie

Programul lunii septembrie al Operei din Iași debutează cu „Magia Serii în Sunet și Lumină”, ajunsă la a XIII-a ediție. Anul acesta, gala de deschidere a stagiunii este dedicată Centenarului Giacomo Puccini. Seria concertelor la Palat continuă, în toamnă, cu un nou eveniment inedit care va avea loc pe 10 septembrie 2024, în Holul de Onoare.

Capodopera puccininană Turandot a cărei premieră a încheiat stagiunea trecută poate fi revăzută în dublă reprezentație luna viitoare, în zilele de 18 și 19 septembrie 2024. Turandot este o operă în trei acte, compusă de Giacomo Puccini, pe un libret de Giuseppe Adami și Renato Simoni, după o piesă de Friedrich Schiller, bazată pe un basm persan inclus în colecția lui Carlo Gozzi, „1001 de zile” (secolul al XVIII-lea).

În data de 20 septembrie 2024, sunteți invitați într-o călătorie surprinzătoare în lumea pasională a tangoului. Historia de un amor este o poveste născută din dorință și pasiune pentru tango, muzică argentiniană și jazz.

Opera-balet Les indes galantes de Jean-Philippe Rameau, regizată de maestrul Andrei Șerban, revine pe scena lirică ieșeană, pe 22 septembrie 2024, cu o nouă reprezentație spectaculoasă. Opera este compusă dintr-un prolog care începe cu o uvertură în stil francez și patru acte (1735). Spectacol interpretat în limba franceză este supratitrat în limba română.

Biletele pot fi achiziționate din data de 5 august 2024

Eternul cuceritor Don Giovanni vă dă întâlnire, pe 25 septembrie 2024, la un spectacol seducător, unde inovația teatrală pune în valoare una dintre cele mai de succes creații ale genialului Mozart.

Finalul lunii septembrie ne învăluie cu farmec și grație la cele două reprezentații ale baletului de poveste Lacul Lebedelor, de Piotr Ilici Ceaikovski. Libretul baletului este unul dintre cele mai cunoscute și a fost pus în scenă pentru prima dată în 1877, în Moscova, la renumitul Teatru Bolșoi, coregraf fiind Julius Reisinger, având ca sursă de inspirație o veche legendă rusă.

Biletele de intrare la spectacolele lunii septembrie pot fi achiziționate începând de luni, 5 august, ora 12:00, de la Agenția Operei și de pe operaiasi.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *