Prima pagină » Eveniment-Social » Opera din Iași organizează un eveniment special cu ocazia împlinirii a 67 de ani de la primul spectacol – FOTO

Opera din Iași organizează un eveniment special cu ocazia împlinirii a 67 de ani de la primul spectacol – FOTO

02 nov. 2023, 10:44,
în Eveniment-Social

Opera Națională Română din Iași organizează o conferință de presă joi, 2 noiembrie 2023, cu începere de la ora 10:30, în foaierul instituției.

La conferința de presă participă tenorul Andrei Fermeșanu (manager interimar al Operei Naționale Române din Iași), soprana Cellia Costea, baritonul Jean-Kristof Bouton și muzicologul Cătălin Sava.

„Avem spectacol dublu în zilele de 3 și 4 noiembrie, „Tosca” de Giacomo, cu ocazia împlinirii a 67 de ani de la primul spectacol.
Tosca prefațează centenarul de anul viitor, deocamdată pentru acest spectacol aş sublinia debutul prietenului meu Florin Guzga, care își folosește energia pentru debutul de mâine”, a transmis tenorul Andrei Fermeșanu, manager interimar al Operei Naționale Române din Iași.

Eveniment important la ONRI

În cadrul evenimentului vor fi prezentate informații despre spectacolele aniversare „Tosca”, de Giacomo Puccini, care vor avea loc pe 3 și 4 noiembrie.

„Acest rol pentru mine este primul pas în repertoriul mai greu. L-am debutat anul trecut într-un turneu în Anglia și Franța, iar acum este primul meu debut cu orchestra mare pe o scenă națională și sunt mândru că mi s-a acordat această șansă și este un rol pe care l-am visat mereu, mai ales aici la Iaşi. Este un rol pe care îl abordez cu plăcere.
Deși personajul meu este unul negativ, acestea sunt personajele mele favorite, deoarece au emoții pe care nu le exprim de zi cu zi. Pot să sap și să găsesc emoțiile extreme. Reîntâlnirea cu colegii meu a fost foarte emoționată, am lucrat mulți ani aici”, a transmis baritonul Jean-Kristof Bouton.

Totodată, vor fi oferite detalii legate de Gala Extraordinară Ramona Zaharia, care este programată pe 7 noiembrie.

“Mă bucur să mă aflu astăzi aici cu ocazia împlinirii a 67 de ani a Operei Naționale. Voi cânta pentru a doua oară la Iaşi și rolul pe care îl am, îl iubesc. Vă invităm cu drag mâine și poimâine, avem un debut al tenorului Florin Guzga, care va străluci în acest rol pentru mult timp. Este primul rol pe care l-am cântat din marele repertoriu. La Iași este minunat, pentru că o parte din familia mea se trage de aici și ma bucur că Opera din Iași a luat-o pe un drum foarte constructiv după o perioadă în care nu s-au întâmplat prea multe lucruri frumoase aici”, a spus Celia Costea, protagonista spectacolului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`