Prima pagină » Sport » Onoare! Mircea Lucescu a bătut palma cu o națională și o reprezintă la EURO. „Asta e misiunea”
Onoare! Mircea Lucescu a bătut palma cu o națională și o reprezintă la EURO.

Onoare! Mircea Lucescu a bătut palma cu o națională și o reprezintă la EURO. „Asta e misiunea”

19 mai 2021, 02:00,
B, , h, , în Sport

Mircea Lucescu a devenit un simbol în fotbalul din Ucraina, după ce a scris istorie la Șahtior Donețk și Dinamo Kiev, iar acum a primit încă un rol, de această dată din partea federației de fotbal a vecinilor noștri. Antrenorul român a devenit ambasadorul naționalei conduse de Andriy Shevchenko pentru EURO 2020.

Mircea Lucescu a revenit în urmă cu câteva zile în România, a vorbit despre titlul cu Dinamo Kiev și le-a transmis conducătorilor din Liga 1 să-i lase pe tricolori la Jocurile Olimpice. Luni, „Il Luce” a fost prezent la Buftea, unde a asistat, alături de alte personalități din fotbalul românesc, la promovarea Rapidului în prima ligă.
Ucraina, națională calificată la EURO, va juca două meciuri la București în cadrul turneului final de la care tricolorii lui Mirel Rădoi lipsesc, după eliminarea în fața Islandei. Trupa lui Shevchenko dispută pe Arena Națională meciurile cu Austria și Macedonia de Nord, iar ucrainenii s-au întărit cu Mircea Lucescu.

Mircea Lucescu a fost de acord să fie ambasadorul naționalei Ucrainei

Tehnicianul care a cucerit titlul cu Dinamo Kiev în acest sezon a devenit ambasadorul naționalei Ucrainei. Decizia luată de conducătorii fotbalului are ca obiectiv apropierea românilor de naționala în care strălucesc fotbaliști precum Oleksandr Zinchenko, Ruslan Malinovskyi, Viktor Tsygankov sau Roman Yaremchuk

„Mircea Lucescu a fost de acord să fie ambasadorul naționalei Ucrainei la Campionatul European. Deja e în București. A început să facă pregătirile, pentru ca naționala Ucrainei să primească susținere la București.
Este o înțelegere cu federația de fotbal din Ucraina ca Lucescu să-i facă pe români să perceapă naționala ucraineană ca pe a lor. Aceasta va fi misiunea antrenorului lui Dinamo în timpul EURO”, a susținut jurnalistul Igor Tsyganyk, citat de presa din Ucraina.

Primul meci de la EURO, pe cel mai mare stadion al României, va avea loc pe 13 iunie, Austria – Macedonia de Nord. Urmează duelul de pe 17 iunie, dintre Ucraina și Macedonia de Nord, iar pe 21 iunie se va disputa Ucraina – Austria. Arena Națională va găzdui și o optime de finală.

Mircea Lucescu, în plină glorie la 75 de ani

Înainte de a fi numit ambasador, „Il Luce” a fost selecționer al României, între 1981 și 1986, și al Turciei, între 2017-2019. Totuși, antrenorul a recunoscut că a făcut o greșeală când i-a preluat pe turci, ca mai apoi să facă pasul la Dinamo Kiev, echipă cu care a cucerit toate trofeele interne în acest sezon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *