Prima pagină » National » „Omul invizibil” de la depunerea jurământului de învestitură a noilor miniștri. Ce rol a avut acesta

„Omul invizibil” de la depunerea jurământului de învestitură a noilor miniștri. Ce rol a avut acesta

23 dec. 2020, 23:00,
Bianca Rebegea în National

Miercuri seara, 23 decembrie, membrii Guvernului condus de prim-ministrul Florin Cîţu au depus jurământul de învestitură, în cadrul unei ceremonii, organizată la Palatul Cotroceni. Ignorând stângăciile miniștrilor atunci când au rostit jurământul, fie s-au încurcat, fie au uitat să pună mâna pe Biblie și Constituție, a mai fost observată o persoană, îmbrăcată în alb, care a ieșit în evidență pe tot parcursul ceremoniei.

„Omul invizibil” de la Cotroceni nu s-a putut observa foarte bine la televizor, însă a fost prezentă o persoană, îmbrăcată într-un combinezon alb, care dezinfecta pupitrul pe care jurau miniștrii, Biblia, Constituția și microfonul.

Nu s-a strâns mâna în momentul în care s-a văzut ministrul cu președintele față în față

Mai mult, miniștrii au semnat cu pixul personal, iar Klaus Iohannis nu a dat mâna cu niciunul.

„Exista un domn îmbrăcat de sus până jos în combinezon și care venea și dezinfecta rapid microfonul – există un spray special – după fiecare jurământ. Acest domn se ascundea după un stălp. Pentru că suntem în pandemie, am văzut câteva lucuri interesante: nu s-a strâns mâna în momentul în care s-a văzut ministrul cu președintele față în față, indiferent cine ajungea să predea acel document semnat.

Singurul lucru care a fost schimbat între ministru și președinte a fost acel document. Aș sublinia că hârtia este cea care menține cel mai bine virusul dacă este cazul să fie el prezent. De asemenea, fiecare a folosit pixul său, nu au semnat cu același pix, așa cum se întâmpla și am remarcat împreună că au fost oameni care au pus mâna pe Biblie, alții care au pus mâna doar pe Constituție, alții care și-au dat seama, inclusiv premierul Cîțu, și-au dat seama în ultimul moment că nu au pus mâna nici pe Biblie, nici pe Constituție. Cineva a rămas la un moment dat cu pixul în mână și a jurat cu mâna pe pix”, a spus Sabina Iosub, la Antena 3.

Câțiva miniștri nu au jurat cu mâna pe Biblie

Unii miniștri din noul Guvern Florin Cîțu au uitat să jure cu mâna pe Biblie sau au pus mâna doar pe Biblie sau doar pe Constituție. La fel i s-a întâmplat și prim-ministrului Florin Cîțu, dar și vicepremierului Klemen Hunor, care și-au adus aminte abia la finalul jurământului să atingă Biblia și Constituția.

De asemenea, a ieșit în evidență Bogdan Gheorghiu, noul ministru al Culturii, care a fost singurul care nu a pus deloc mâna pe Biblie la depunerea jurământului de învestitură.

Ce a declarat Klaus Iohannis, președintele României, la finalul ceremoniei de investitură

„Cetăţenilor români li s-a promis restructurarea statului, reforme importante importante în domenii cumr af fi Sănătatea, Eduatia. Reforme importante în marele sisteme publice, reducerea birocraţiei, dar şi obiective pe termen mai scurt. Combaterea eficientă a pandemiei, campania de vaccinare, creşterea economică folosind înţelept fondurile europene, respectul pentru contribuabili. Toate aceste lucruri vor fi livrate. Trebuie să fie livrate. Noul parlament, noul Guvern, împreună cu mine, împreună cu toate autorităţile statului vom face ce am promis. Vom face reformele, vom repune economia pe picioare, vom face schimbări semnificative, toate în beneficiul cetăţeanului! Au trecut aproape 2 ani în care am avut campanii electorale, alegeri, acum acest ciclu s-a închis! S-a închis ciclul în care noi, cei de aici ne-am angajat şi am promis. Așadar, la finalul acestui ciclu vă spun sincer, LA TREABĂ!!! a menționat Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
30 august 2024
30 august 2024