Prima pagină » Economic Local » Omul de afaceri Gheorghe Avram, patronul DAS SRL din Iași, angajează 150 de persoane în construcții. AJOFM Iași pune la dispoziția ieșenilor alte 318 posturi în diverse domenii de activitate
Omul de afaceri Gheorghe Avram, patronul DAS SRL din Iași, angajează 150 de persoane în construcții. AJOFM Iași pune la dispoziția ieșenilor alte 318 posturi în diverse domenii de activitate

Omul de afaceri Gheorghe Avram, patronul DAS SRL din Iași, angajează 150 de persoane în construcții. AJOFM Iași pune la dispoziția ieșenilor alte 318 posturi în diverse domenii de activitate

17 iun. 2020, 04:00,
Raluca Costin în Economic Local

Omul de afaceri Gheorghe Avram, patronul DAS SRL din Iași, angajează 150 de persoane, în domeniul construcțiilor. La AJOFM Iași sunt disponibile încă 457 de locuri de muncă, dintre care 289 în construcții. Numărul posturilor din Iași, în acest domeniu, a crescut în ultima perioadă

Omul de afaceri Gheorghe Avram, patronul DAS SRL, angajează în această perioadă 150 de persoane, în domeniul construcțiilor. Patronii care dețin afaceri în acest domeniu vor să angajeze 289 depersoane, pe diverse posturi. Numărul solicitărilor din partea patronilor din Iași, pentru angajările în domeniul construcții, a crescut în această perioadă întrucât firmele din construcții derulează mai multe proiecte și au nevoie de angajați. La Agenția Județenă pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Iași, numărul persoanelor care solicită un loc de muncă este mult mai mare după încheierea stării de urgență.

La firma DAS SRL din Iași sunt disponibile 150 de locuri de muncă în construcții

Unul dintre angajatorii din Iași, din domeniul construcțiilor, este Gheorghe Avram , patronul companiei DAS SRL. Acesta oferă 150 de locuri de muncă pentru diverse posturi în cadrul firmei.

„Și astăzi dacă vin, angajez 150 de persoane. Noi avem nevoie de angajați pentru toate tipurile de meserii și funcții, de la inginer până la muncitor calificat, dulgher, tâmplar, zidar. Avem mai multe proiecte în derulare și de aceea avem nevoie de angajați”, susțin reprezentanții companiei DAS.

Irina Atudorei, director general al companiei Wooden&Roofing: „Luna viitoare avem în plan să mai încheiem 4 contracte de angajare”

Irina Atudorei, director general al companiei Wooden&Roofing din Iași, spune că în prezent are nevoie de 10 salariați pe diverse posturi în construcții.

„Avem nevoie de angajați calificați și necalificați. Noi lucrăm la biserică la Frumoasa și avem nevoie de oameni de calitate. Sunt sunată destul de des din partea celor interesați de posturile noastre, iar luna viitoare avem în plan să mai încheiem 4 contracte de angajare. O categorie de angajați vine de la forțele de muncă care vor bani, dar nu vor să muncească. Îi punem la probă în echipă, o parte trec proba, alții nici măcar nu mai vin. A doua categorie de angajați sunt cei de calitate, cu experiență, care nu mai dau probă pentru că vin prin recomandări și avem încredere în aceste recomandări”, a spus Irina Atudorei.

Patronii din domeniul construcțiilor susțin că pandemia de COVID-19 are efecte și asupra acestui domeniu

Directorul general al companiei Wooden&Roofing din Iași spune că angajații din cadrul firmei au lucrat și pe perioada stării de urgență.

„Oamenii au vrut să lucreze, să ia salarii, am lucrat și în perioada de criză. Noi avem lucrări și în Franța, iar o echipă de acolo am adus-o acasă, a stat 14 zile în autoizolare apoi s-au întors la muncă. Într-adevăr, se simte criza. Plățile se fac mai greu, beneficiarii încearcă să tragă de timp, din diverse motive, pentru a nu plăti. Nu am făcut încasări de mai bine de o lună. Am încasat pentru lunile aprilie și jumătate din mai, iar de atunci am lucrat din fondurile proprii”, mai spune Irina Atudorei, directorul general al companiei Wooden&Roofing.

Ieșenii care caută locuri de muncă pot câștiga între 2.362 de lei și 4.500 de lei în domeniul construcțiilor

Potrivit reprezentanților companiilor din domeniul construcțiilor, salariile oferite angajaților sunt cuprinse între 2.362 de lei, salariul net, respectiv 3.000 de lei salariul brut și 4.500 de lei, salariul net.

„Dacă angajații au experiență pot câștiga 4.500 de lei. Noi suntem obligați ca pe contractul de muncă să trecem o calificare a angajatului. În firma noastră salariile sunt bune pentru că și oamenii sunt de calitate. Noi suntem pe 4 șantiere, 4 dintre ele fiind în curs de finalizare”, mai spune Irina Atudorei.

Angajatorii din Iași din domeniul confecțiilor oferă 46 de locuri de muncă în această perioadă

Una dintre firmele din Iași care face angajări în confecții este SC Cristiana SRL. Potrivit reprezentanților firmei din Iași, în această perioadă vor să angajeze 10 croitorese.

„A crescut cererea, am încheiat noi contracte și de aceea avem nevoie de croitorese. Noi am trimis angajații în șomaj tehnic pe perioada crizei, iar de pe data de 15 mai am reluat activitatea. Producem hăinuțe pentru copii, în special, dar nu numai asta”, susțin reprezentanții firmei SC Cristiana SRL.

Potrivit AJOFM Iași, persoanele care în această perioadă rămân fără locuri de muncă, indiferent că vin din afara țării sau sunt în Iași, pot solicita ajutorul de șomaj dacă îndeplinesc toate condițiile.

Ieșenii pot afla mai multe detalii despre locuri de muncă vacante în construcții sau alte domenii de activitate de la AJOFM Iași

Adriana Sîrghie, purtător de cuvânt în cadrul AJOFM Iași, spune că persoanele interesate de noi locuri de muncă vin la sediul instituției pentru a afla informații.

„Vin persoane care întreabă de locuri de muncă. Cei care vor să-și deschidă dreptul de șomaj aici în țară, după ce s-au întors din străinătate, trebuie să îndeplinească condițiile legale din România. Stagiul de cotizare pentru acordarea șomajului este de 12 luni muncite cu contract de muncă în ultimele 24 de luni. Dacă își deschid dreptul de șomaj acolo, pot obține banii din țara europeană unde au depus actele”, susține Adriana Sîrghie, purtător de cuvânt în cadrul AJOFM Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
10 august 2024
10 august 2024