Prima pagină » Actualitate » Omul de afaceri Bogdan Buzăianu a rupt tăcerea în dosarul în care este anchetată Elena Udrea! O vedeam că un Dumnezeu, era șefa partidului în care era și Emil Boc și Vasile Blaga

Omul de afaceri Bogdan Buzăianu a rupt tăcerea în dosarul în care este anchetată Elena Udrea! O vedeam că un Dumnezeu, era șefa partidului în care era și Emil Boc și Vasile Blaga

07 dec. 2021, 14:55,
în Actualitate

Întorsătura de proporţii în dosarul în care este anchetată Elena Udrea, la data faptelor, ministru în Guvernul României. Poreclit băiatul deștept din energie, Bogdan Buzăianu a declarat că o vedea pe fostul ministru că pe Dumnezeu. Acesta a oferit şi declaraţii despre Emil Boc și Vasile Blaga.

Omul de afaceri a vorbit ore întregi despre atacurile la care a fost supusă firma lui de către Traian Băsescu, Emil Boc prin intermediul PDL.

Bogdan Buzăianu a declarat că o vedea pe Elena Udrea ca pe un Dumnezeu! Ce a spus despre Emil Boc şi Vasile Blaga

Bogdan Buzăianu nu a fost prezent în fizic la audierile în dosarul instrumentat de DNA dar le-a vorbit judecătorilor despre atacurile venite din partea PDL şi despre faptul că o vedea pe Elena Udrea ca pe un Dumnezeu. Acesta le-a oferit magistraţilor informaţii şi despre Emil Boc și Vasile Blaga.

Omul de afaceri are statutul de martor în dosar şi a oferit mai multe declaraţii. Acesta a fost pus în repetate rânduri de către judecători, procurori și de avocaţii Elena Udrea să fie mai clar în declaraţii pentru a înţelege cu exactitate la ce se referă. Din acest considerent, băiatul deștept din energie, aşa cum a fost poreclit, a spus explicit cine era șefă din PDL:

„Eu o vedeam pe doamna Udrea ca pe Dumnezeu. Era șefa partidului ăluia. Cu tot Bocul și Blaga de acolo. Ea era șefa acolo”, a răspuns și apoi repetat și în alte contexte omul de afaceri.

Se presupune că a livrat la sediul PDL o geantă în care erau 2,5 milioane de euro

Dosarul în care este implicată Elena Udrea este unul extrem de stufos. De exemplu, procurorii DNA susţin faptul că omul de afaceri a dat ordine contabilităţii scoaterea din gestiune a sumei de 2,5 milioane de euro, bani care ar fi ajuns la sediul PDL din Modogran.

Bogdan Buzăianu a detaliat și a explicat că tot ce poate spune instanței sunt chestiuni cunoscute doar din cele spuse de către intermediarul acestei intervenții, omul de afaceri Radu Budeanu, cel care i-a spus că există posibilitatea încetării atacurilor asupra companiei din energie din partea „puterii” de la nivelul anilor 2009-2011.

Cine este Bogdan Buzaianu, numele cheie care apare în dosarul Elenei Udrea

Bogdan Buzaianu, cunoscut fiind cel mai deştept băiat din energia românească, este primul proprietar al Energy Holding.

Istoria lui Buzaianu în energia românească începe de prin anul 2000. Însă afacerile sale în România s-au derulat din 1993, pe când avea 25 de ani şi era student. De doi ani se afla în Elveţia, dar ţara de origine i-a făcut cu ochiul. În martie 1999, Bogdan Buzaianu a preluat jumătate din firma fratelui său, Baco Sercom Impex, şi i-a schimbat numele în Baco Energy (detalii aici)

În trecut, Emil Boc a susţinut că nu îl cunoaşte personal pe Bogdan Buzăianu.

Nu am cunoştinţă de vreo sponsorizare a domniei sale pentru PDL”, a mai spus la acea dată Emil Boc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
08 septembrie 2024
08 septembrie 2024