Prima pagină » Coronavirus » OMS trage un semnal de alarmă: “Vaccinurile nu vor ajunge la timp”
OMS trage un semnal de alarmă: “Vaccinurile nu vor ajunge la timp”

OMS trage un semnal de alarmă: “Vaccinurile nu vor ajunge la timp”

19 nov. 2020, 12:14,
BZI.ro, în Coronavirus

OMS trage un semnal de alarmă cu privire la vaccinuri. Organizația susține că acestea nu vor ajunge la timp pentru a lupta împotriva celui de-al doilea val al pandemiei COVID. Aceștia au mai menționat faptul că multe țări “vor continua să facă față fără vaccinuri”.

Valul al doilea al pandemiei nu poate fi combătut cu ajutorul vaccinurilor care se dezvoltă în acest moment la nivel global.

OMS trage un semnal de alarmă

Michael Ryan a răspuns la mai multe întrebări într-o sesiune video organizată pe rețelele de socialiare.

“Cred că vor trece cel puțin patru până la șase luni până când vor exista nivele suficiente de imunizare oriunde“, a spus Michael Ryan (OMS).

Totodată, Ryan a spus că vaccinurile nu trebuiesc privite că o “poțiune magică”.  “Nu suntem încă acolo când vine vorba de vaccinuri”, în ciuda anunțurilor recente cu vaccinuri promițătoare care sunt eficiente 90% sau mai mult, a spus el.

“Multe țări se confruntă cu acest val și îl vor traversa și vor continua să îl înfrunte fără vaccinuri”, a adăugat oficialul OMS.

Anunțul făcut luni de compania americană de biotehnologie Moderna a unui vaccin eficient la 94,5%, care vine după cel de săptămâna trecută al Pfizer/BioNTech cu o eficiență de 95%, a declanșat un nou val de optimism în lume.

Vaccinul Pfizer este eficient 95% și nu produce efecte adverse, arată studiile finale

Vaccinul, numit BNT162b2, devine extrem de eficient împotriva virusului la 28 de zile de la prima doză, iar eficacitatea acestuia a fost consecventă la toate vârstele, rasele și etniile, au spus producătorii. În plus, persoanele în vârstă, care sunt considerate ca având un risc ridicat de forme severe Covid-19, au prezentat o eficacitate a vaccinului de peste 94%, au spus reprezentanții companiilor implicate.

„Analiza finală subliniază rezultatele analizei interimare pozitive de eficacitate anunțate pe 9 noiembrie. Datele indică faptul că vaccinul nostru este capabil să inducă o rată ridicată de protecție împotriva COVID-19 la numai 29 de zile după prima doză. În plus, s-a observat că vaccinul este bine tolerat la toate grupele de vârstă, cu efecte secundare în mare parte ușoare până la moderate”, a declarat Ugur Sahin, CEO al BioNTech, într-o declarație data publicitatiilor.

Ce spune Ludovic Orban despre vaccinul anti-coronavirus

OMS trage un semnal de alarmă cu privire la vaccinuri, mai exact asupra faptului că aceste nu vor ajunge la timp în toate țările.

Ludovic Orban a declarat, miercuri seară, că primele doze de vaccin anti-COVID-19 ar putea ajunge în România chiar în luna decembrie. Prim-ministrul a specificat faptul că vaccinarea nu e obligatorie, dar e gratuită.

„Am adoptat un Memorandum prin care s-a înființat un comitet național pentru conducerea campaniei de vaccinare… În comitet vor intra toate structurile cu atribuții în acest amplu program de vaccinare, căci vor fi probleme de depozitare, de transport, logistică, depozitare, de invitare a cetățenilor de prioritizare.

E posibil că primele cantități să sosească și în decembrie. Pe primul loc sunt cadrele medicale, urmează personele vulnerabile, cele în vârstă, cu alte boli, care pot dezvolta forme severe, urmează cei care lucrează în zone critice esențiale: servicii de apă, energie, sectoarele strategice”, a declarat miercuri Ludovic Orban la un post TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *