Prima pagină » International » OMS recomanda purtarea măștii de protecție și în casa, dar doar în anumite condiții
OMS recomanda purtarea măștii de protecție și în casa, dar doar în anumite condiții

OMS recomanda purtarea măștii de protecție și în casa, dar doar în anumite condiții

04 dec. 2020, 08:27,
în International

Masca de protecție poate fi purtată, la nevoie, și în interiorul locuințelor. Recomandarea aceasta vine din partea Organizației Mondiale a Sănătății și se referă la situațiile în care primim musafiri și când distanța fizică nu poate fi respectată.

Masca de protecție purtată în casă

Organizația Mondială a Sănătății recomandă purtarea măștii de protecție și în interiorul locuințelor, atunci când primim vizitatori și distanța fizică nu este posibilă.

De asemenea, măștile ar trebui să fie purtate în timpul vizitelor când nu este clar dacă încăperile au fost aerisite corespunzător. Anterior acestor recomandări, OMS recomandase purtarea măștii de protecție în spații cu dimensiuni reduse, fără să facă referire la spațiile private.

În același timp, agenția pentru sănătate din cadrul ONU recomandă o utilizare mai largă a măştilor în centrele medicale.

Recomandarea vizează personalul administrativ şi alţi angajaţi care nu sunt implicaţi în acordarea de îngrijiri medicale. Aceștia au fost adăugaţi pe lista persoanelor care ar trebui să poarte în permanenţă măşti sanitare.

Reamintim faptul că la nivel național a fost ridicată una dintre restricțiile impuse de autorități pentru limitarea răspândirii virusului. Șeful statului, Klaus Iohannis a declarat că în acest sfârșit de săptămână se va relua activitatea din piețele care funcționează în spații închise. Acestea au fost închise la începutul lunii noiembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`