Prima pagină » Actualitate » OMS propune testarea în masă ca unică soluție în România. Ce decizie vor lua autoritățile
OMS propune testarea în masă ca unică soluție în România. Ce decizie vor lua autoritățile

OMS propune testarea în masă ca unică soluție în România. Ce decizie vor lua autoritățile

08 nov. 2021, 15:45,
BZI.ro, în Actualitate

Oficialii OMS, după mai mult timp petrecut în România, analizând situația pandemiei, a motivelor ce au dus la un număr atât de crescut de infectări dar și un număr atât de scăzut al vaccinărilor împotriva COVID-19, au venit cu mai multe soluții pentru a ajuta țara să depășească situația actuală.

Experții subliniază că una dintre soluțiile cele mai potrivite soluții pentru România ar fi ca testarea să fie mai accesibilă ori unde este nevoie.

OMS zice că testarea e cea mai bună soluție pentru români

Conform oficialilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), vin cu mai multe soluții pentru România în contextul valului patru. După câteva săptămâni, timp în care aceștia au aceștia au fost în țară, încercând să identifice ce a dus la situația actuală în care se află românii în pandemie, aceștia au ajuns la concluzia că testarea ș introducerea persoanelor bolnave în sistem este una dintre soluții

De asemenea, se pune accentul pe importanța pe care o au medicii atât în procesul de vindecare a unui pacient cât și în prevenire, prin explicarea corectă a situației.

„Sunt câteva provocări şi soluţii. Unele se referă la accesul la testare. Ştiu că directorul Direcţiei de Sănătate Publică depune eforturi pentru a se asigura că testarea este accesibilă oriunde este nevoie. E foarte important să se facă testarea devreme şi bolnavii să fie introduşi în sistem cât mai curând posibil. Ne-am uitat la sistemul sanitar, de la asistenţa medicală de bază până la spitale, şi încercăm să construim acel tip de asistenţă primară cu medicii de familie, să ne asigurăm că au dotările necesare pentru a diagnostica pacienţii şi a-i introduce devreme în sistem, dar şi pentru a comunica cu aceştia despre vaccinare”, declarat dr. Heather Papowitz, manager de criză în cadrul Biroul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru Europa.

Delegația OMS a purtat discuții cu cadrele medicale

Printre vizitele făcute cu oficialii țări, cu autoritățile răspunzătoare de pandemie, delegația de experți au discutat și cu medicii și farmaciştii. Mai mult decât atât, oficialii au vizitat și mai multe spitale din țară, analizând în amănunt sistemul sanitar român, având chiar o discuție oficială cu managerul din cel mai mare spital din Braşov. Scopul a fost acela de a vedea condițiile în care stau pacienți și dacă le este asigurat cele necesare unui tratament adecvat.

„Am discutat cu ei pentru a vedea ce soluţii avem să ne asigurăm că oamenii sunt acolo unde trebuie, să primesc tratament adecvat, că personalul medical este suficient şi au toate cele necesare. Toate acestea sunt provocări, dar ei depun o muncă incredibilă”, a mai precizat dr. Heather Papowitz.

Concluziile în urma discuțiilor purtate cu medicii de la maternitatea din Brașov , s-a subliniat importanța ca femeile gravide să fie bine informate în vederea vaccinului anti-COVID-19. Discuţii au fost şi cu medicii de la maternitatea din Braşov, reprezentanta OMS subliniind importanţa vaccinării în rândul gravidelor.

OMS recomandă românilor să se vaccineze împotriva COVID-19

Directorul pentru Situații de Urgență al OMS Europa,  Dorit Nitzan, într-o declarație dată, a făcut apel către toți românii să se vaccineze. Acesta oferă asigurări privind serul vaccinului dar și a beneficiilor pe care le aduce, declarând că este cea mai bună modalitate de a înfrânge pandemia.

„Vaccinurile administrate în România sunt aprobate, validate, cu studiile clinice încheiate. Nu am avut niciodată atât de multe persoane vaccinate cu același ser la nivel global”, a declarat acesta.

De asemenea, din partea OMS, România a primit și echipamente sanitare necesare, săptămâna trecută fiind donate 200 de concentratoare de oxigen car vor fi trimise către aproximativ 180 de spitale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *