Prima pagină » International » OMS: ”Numărul cazurilor din septembrie ar trebui să reprezinte un semnal de alarmă pentru noi toți”

OMS: ”Numărul cazurilor din septembrie ar trebui să reprezinte un semnal de alarmă pentru noi toți”

17 sept. 2020, 20:00,
Bianca Rebegea, în International

OMS: ”Numărul cazurilor din septembrie ar trebui să reprezinte un semnal de alarmă pentru noi toți”. După ce peste  jumătate din țările din Europa au raportat o creștere de peste 10 procente a numărului de îmbolnăviri în ultimele 2 săptămâni, Organizația Mondială a Sănătății trage un semnal de alarmă.

”Eforturile, sacrificiile noastre au meritat. În iunie, numărul cazurilor a fost la un minim istoric.

Numărul cazurilor din septembrie, însă, ar trebui să reprezinte un semnal de alarmă pentru noi toți.

Deși aceste cifre indică un proces de testare extins, arată totodată și o rată alarmantă de transmitere în regiune.

Deși am observat o creștere a numărului de cazuri, în rândul unor grupe de vârstă mai mari, 50-64 și 65-79 de ani, în prima săptămână din septembrie, cea mai mare proporție rămâne în grupa 25-49 de ani.

Perioada de carantină de 14 zile este o estimare conservatoare a perioadei de infecție care, în ciuda unor incertitudini care rămân încă, cuprinde între 3 și 5 zile înainte și cinci zile după apariția simptomelor”, a declarat directorul Organizației Mondiale a Sănătății pentru Europa.

OMS atenționează: delăsarea în lupta cu virusul COVID-19 reprezintă un pericol

Kluge a declarat la Copenhaga că pandemia declanșată la începutul lunii martie a dezvăluit atât punctele forte, cât și pe cele slabe ale Europei, care pot reprezenta o lecție valoroasă pentru iarna care urmează să vină. De asemenea, acesta a insistat și asupra ”oboselii COVID”, regăsită cu precădere printre tineri, fiindcă aceștia au un rol important în lupta cu pandemia.

”Mulţi tineri cred că această pandemie are un risc scăzut, dar un preţ ridicat”, a spus Kluge.

Pentru a permite socializarea în siguranță, soluțiile vor trebuie găsite împreună cu generația mai tânără.

OMS explică de ce salutul prin atingerea cotului este foarte periculos!

Reprezentanții Organizației Mondiale a Săntății (OMS) explică de ce salutul prin atingerea cotului este foarte periculos!

OMS descurajează salutul cu cotul, pe care îl autorizase inițial și care devenise un obicei printre șefii de stat, oamenii din showbiz, liderii protecției civile.

„Pentru a vă saluta în epoca Covid-19 este mai bine să vă duceți mâna la inimă decât să vă mișcați umărul și să vă atingeți cotul. La modă chiar și în rândul medicilor și al experților din Comitetul Tehnico-Științific italian, chemat să consilieze guvernul și toți italienii cu privire la comportamentul care trebuie abordat pentru a înfrunta epidemia, relatează cotidianul italian La Stampa.

Directorul Organizației Mondiale a Sănătății, Thedros Adhanom Ghebreyesus susține pe pagina sa de Twitter că salutul cu cotul este o greșeală.

„Când salutați oamenii, cel mai bine este să evitați să vă atingeți cu coatele, deoarece acest lucru vă face să vă aflați la mai puțin de un metru distanță unul de celălalt. Mie îmi place să pun o mână pe inimă pentru a saluta persoanele în aceste zile”, a scris directorul OMS.

OMS a invitat întotdeauna oamenii să strănute sau să tușească în pliul cotului. Și, faptul că cele două lucruri sunt în conflict, este clar chiar și pentru cei care ar trebui să jongleze cu notele muzicale mai degrabă decât cu prescripțiile medicale. Cu câteva zile în urmă, Conservatorul din Sassari (Sardinia) a emis, de fapt, un decret pentru a interzice în mod explicit „noul obicei neglijent”. Profesorul Gaetano Libra, medic ORL cu o lungă carieră în spate la Spitalul „Maggiore” din Bologna, consideră că „este greșit să folosim cotul și pentru a acoperi strănutul și tusea, întrucât îl așezăm apoi peste tot, contaminând alte suprafețe”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *