Prima pagină » Actualitate » OMS face apel la toți românii. Dorit Nitzan: „Vă rog, vă implor să vă vaccinați!”
OMS face apel la toți românii. Dorit Nitzan: „Vă rog, vă implor să vă vaccinați!”

OMS face apel la toți românii. Dorit Nitzan: „Vă rog, vă implor să vă vaccinați!”

08 nov. 2021, 13:00,
BZI.ro, în Actualitate

Organizația Mondială a Sănătății face apel către toți românii să se imunizeze împotriva noului coronavirus. Experții în sănătate oferă asigurări că vaccinul este sigur și este cea mai eficientă modalitate de a lupta împotriva pandemiei.

OMS mai avertizează că noile variante ar putea afecta copiii, motiv pentru care imploră să se acționeze cât mai repede și eficient.

OMS îi roagă pe români să se vaccineze împotriva COVID-19

Într-o declarație dată, directorul pentru Situații de Urgență al OMS Europa,  Dorit Nitzan, face apel către toți românii să se vaccineze. Acesta oferă asigurări privind serul vaccinului dar și a beneficiilor pe care le aduce, declarând că este cea mai bună modalitate de a înfrânge pandemia.

”Este timpul să lucrăm împreună, să credem în evidență, să credem în medicină și în sănătate (..) Vaccinurile administrate în România sunt aprobate, validate, cu studiile clinice încheiate. Nu am avut niciodată atât de multe persoane vaccinate cu același ser la nivel global (…) Suntem în război cu un virus care nu cunoaște granițe, limite. Nu este o creatură sofisticată, dar știe cum să supraviețuiască și următoarele variante, următoarele mutații ar putea afecta copiii, deci să fim atenți, să acționăm rapid (…) Vă rog, vă implor să vă vaccinați! (…) Fiecare viață contează, suntem aici să salvăm vieți și să salvăm viața viitoarei generații (…) Vaccinul este un scut, dacă vom fi uniți virusul nu va putea pătrunde”, a declarat Dorit Nitzan, directorul pentru Situații de Urgență, OMS Europa.

OMS preconizează ca pandemia ar putea fi controlată în anul 2022

Având în vedere ultimile rezultate pe care Specialiștii în sănătate le-au analizat, aceștia declară faptul că în momentul actual este de așteptat ca țările unde există o rată mare de vaccinare și imunitatea naturală, acestea au șansa de a ieși din pandemie. Printre acestea regăsindu-se SUA, Marea Britanie, Portugalia și India. Cu toate aceștia au mai declarat faptul că trebuie să rămânem în alertă, întrucât acest virus este foarte imprevizibil.

„Credem că între acest moment și sfârșitul lui 2022 este punctul în care vom controla acest virus…când vom putea reduce semnificativ boala severă și moartea”, a afirmat epidemiologul Maria Van Kerkhove.

Dr. Cătălin Țucureanu explică ce conține vaccinul împotriva COVID-19

Medicul Cătălin Țucureanu, oferă mai multe explicații pe tema vaccinului, pe care le-a oferit într-un interviu pentru un post de televiziune. Acesta dorește să elucideze ce înseamnă tehnologia ARN şi felul în care ea acționează împotriva noului coronavirus. Mai mult decât atât, acesta oferă explicații despre ce conține vaccinulu dar și felul în care ARN Mesager duce un mesaj prin care o celulă să învețe cum să construiască o o bucatpă din virus.

”În vaccinurile bazate pe ARN mesager (Pfizer și Modernă – n.r.) avem ARN mesager, care este practic o instrucțiune pe baza căreia celula învață să construiască o părticică a virusului. Părticica aceea nu ne îmbolnăvește, dar oferă elementele de recunoaștere pentru ca sistemul nostru imun să poată să dezvolte un răspuns împotriva virusului. Acest fragmențel de informație este ținut într-un lipid, într-o mică picătură de grăsime.

În afară de asta, găsim elementele care sunt în orice produs injectabil: sunt câteva săruri care au rolul de a menține stabilitatea produsului și cam atât. Mulți se tem că vaccinurile conțin mercur. Nu este adevărat. Anumiți compuși cu mercur sunt folosiți drept conservanți în vaccinuri. În general, s-au folosit foarte mult în trecut, dar acum cam toate vaccinurile de pe piață, la nivel mondial, au eliminat conținutul de mercur

Ce trebuie să spunem e că dacă ar fi să comparăm cu vaccinurile pe care le-am făcut noi în copilărie, aceste vaccinuri sunt mult, mult mai curate și mai bine definite. Compoziția lor chimică este mult mai clară decât a unui vaccin de generație veche, care era obținut prin „creșterea” microbului respectiv, după care inactivarea lui, a explicat Cătălin Țucureanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *