Prima pagină » International » OMS: „Imunitatea este obţinută prin protejarea oamenilor împotriva viruslui, nu prin a-I expune”

OMS: „Imunitatea este obţinută prin protejarea oamenilor împotriva viruslui, nu prin a-I expune”

12 oct. 2020, 23:45,
Bianca Rebegea în International

În cadrul unei conferințe de presă, directorul executiv al OMS, Mike Ryan, a afirmat că este îngrijorător numărul crescut al internărilor în Marea Britanie, Franţa, Irlanda şi alte ţări europene. Totodată, acesta a menționat că este prea devreme pentru a prezenta un bilanţ pozitiv al deceselor, raportat la numărul de noi cazuri în comparaţie cu cele din primul val al pandemiei.

„Trebuie să fim foarte precauţi în prezent în privinţa unor presupuneri legate de creşterea numărului de cazuri şi de decese. Acestea ar putea să se reconecteze foarte foarte rău şi foarte catastrofal dacă nu suntem foarte atenţi”, a mai afirmat Ryan.

Mike Ryan a punctat că numărul de cazuri în Mexic a explodat, din cauza unui algoritm de înregistrare a îmbolnăvirilor, care este diferit de acela al numărului de testări, fapt pentru care țara va continua să raporteze mai multe cazuri decât în alte părţi.

A mai precizat că „sistemul medical are serioase dezechilibre în lume”, situație expusăde pandemia provocată de noul coronavirus.

OMS: Niciodată imunitatea nu a fost folosită ca strategie pentru a răspunde la o epidemie

Luni, 12 octombrie, în cadrul conferinței de la Geneva, Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al organizaţiei, a discutat despre creșterea alarmantă de cazuri din Europa și din America.

„Fiecare dintre ultimele patru zile a înregistrat cel mai mare număr de cazuri raportate până acum”, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Acesta a completat: “În toată lumea, vedem acum o creştere a numărului de cazuri raportate de Covid-19 mai ales în Europa şi în Americi”.

Tedros a tras un semnal de alarmă şi în în ceea ce constă imunizarea colectivă.

“Imunitatea colectivă împotriva vărsatului de vânt are nevoie ca 95% din populaţie să fie vaccinate, restul de 5% va fi protejată de faptul că această boală nu se va răspândi printre cei care sunt vaccinaţi. Cu alte cuvinte, imunitatea este obţinută prin protejarea oamenilor împotriva viruslui, nu prin a-I expune. Niciodată imunitatea nu a fost folosită ca strategie pentru a răspunde la o epidemie, mai ales în cazul unei pandemii. Acest aspect este problematic din punct de vedere ştiinţific şi etic”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Bilanț coronavirus 12 octombrie 2020, în România. Puțin peste 2.000 de cazuri noi

Până astăzi, 12 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 157.352 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

118.912  pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.069 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Câte persoane au decedat

Până astăzi, 5.467 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 11.10.2020 (10:00) – 12.10.2020 (10:00) au fost raportate 56 de decese (37 bărbați și 19 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Sibiu, Timiș, Vaslui și București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 ani, 1 deces la categoria de vârstă 40-49 de ani, 8 decese la categoria 50-59 de ani, 18 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 21 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 7 decese la categoria de peste 80 de ani.

Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`