Prima pagină » International » OMS, apel către statele din Europa cu privire la cazurile de contact. Doar așa se poate întrerupe lanțul transmiterii
OMS, apel către statele din Europa cu privire la cazurile de contact. Doar așa se poate întrerupe lanțul transmiterii

OMS, apel către statele din Europa cu privire la cazurile de contact. Doar așa se poate întrerupe lanțul transmiterii

20 oct. 2020, 11:59,
în International

OMS face un apel important către statele din Europa. Oficialii organizației spun ce ar trebui să se întâmple cu toate cazurile de contact. Aceasta ar fi cea mai bună soluție pentru stoparea transmiterii virusului.

Situația în Europa a devenit mai mult decât îngrijorătoare în ceea ce privește evoluţia pandemiei de COVID-19. Cu toate că situaţia nu este la fel cu cea din primăvară, autoritățile trag un important semnal de alarmă. În momentul de față numărul de cazuri zilnice este în continuă creștere. De asemenea, noul coronavirus a devenit a cincea cauză de deces în Europa. Din fericire, față de ce se întâmpla în primăvară, acum se înregistrează de cinci ori mai puţine decese.

OMS face un apel către statele din Europa

Directorul OMS însărcinat cu probleme de urgenţă sanitară, Michael Ryan, îndeamnă autoritățile să aibă o mai mare grijă cu cazurile de contact. Aceste avertismente vin în contextul unei intensificări îngrijorătoare a pandemiei COVID-19.

Dacă mi-aş putea pune o dorinţă magică pentru a îmbunătăţi un lucru pe care ar trebui să-l îmbunătăţim cu adevărat, aceasta ar fi să mă asigur că fiecare persoană care s-a aflat în contact cu un caz confirmat de COVID-19 este pusă în carantină pe perioada necesară, pentru a întrerupe lanţul transmiterii. Eu nu cred că acest lucru se întâmplă sau că este făcut în mod sistematic, iar acesta este unul dintre principalele motive pentru care vedem bilanţuri atât de mari”, a declarat Michael Ryan.

Urmărirea cazurilor de contact este deficitară în numeroase ţări din Europa, iar cazurile dovedite de COVID-19 au „explodat” literalmente pe Bătrânul Continent în ultimele două săptămâni. Astfel, autorităţile au fost obligate să reia o serie de măsuri mai mult sau mai puţin coercitive în vederea îndiguirii pandemiei.

Creștere îngrijorătoare a îmbolnăvirilor

Ceea ce-l îngrijorează pe dr. Ryan este că numărul spitalizărilor şi deceselor începe să imite această tendinţă, chiar dacă a subliniat că OMS este intrigată şi anchetează cu privire la posibilitatea ca oamenii afectaţi „să aibă doze mai slabe de expunere” şi să fie, astfel, în general, mai puţin atinse grav.

Aproape jumătate dintre membrii regiunii europene a OMS (48 de state) au înregistrat o creştere cu 50% a numărului infecţiilor săptămâna trecută”, a insistat Michael Ryan.

Dr. Maria Van Kerkhove de la OMS şi-a exprimat la rândul său uimirea faţă de faptul că „conceptul de cluster (al infecţiei la adunări) nu este reţinut”, în pofida faptului că „este una dintre mărcile coronavirusului”.

În Europa, invers faţă de Asia – unde eforturile de urmărire şi de plasare în carantină au fost menţinute -, perioadele de carantină din primăvară au fost urmate, în multe cazuri, de o relaxare, atât a autorităţilor, cât şi a oamenilor.

Așadar, este de înțeles de ce OMS face acest apel către statele din Europa, pentru limitarea răspândirii bolii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`