Prima pagină » International » OMS acuză tinerii pentru răspândirea COVID-19: ”Primim rapoarte de la mai multe autorități medicale despre o proporție mai mare de noi infectări în rândul tinerilor„
OMS acuză tinerii pentru răspândirea COVID-19: ”Primim rapoarte de la mai multe autorități medicale despre o proporție mai mare de noi infectări în rândul tinerilor„

OMS acuză tinerii pentru răspândirea COVID-19: ”Primim rapoarte de la mai multe autorități medicale despre o proporție mai mare de noi infectări în rândul tinerilor„

29 iul. 2020, 16:02,
Bianca Rebegea în International

OMS acuză tinerii pentru răspândirea COVID-19. Dr. Hans Kluge, director regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății, afirmă că ceea ce stă la baza creșterii răspândirii coronavirusului în Europa este numărul tot mai mare de tineri infectați cu SARS-Cov-2.

Tinerii ar trebui să fie mai atenți. OMS acuză tinerii pentru răspândirea COVID-19

Directorul regional pentru Europa al OMS sfătuiește autoritățile să transmită cât mai clar tinerilor societății pericolul la care se supun, în același timp crescând pericolul și pentru cei mai în vârstă.

„Un număr tot mai mare de țări se confruntă cu focare localizate și o reapariție a cazurilor. Ceea ce știm este că aceasta este o consecință a schimbării comportamentului oamenilor”, a spus el.

„Primim rapoarte de la mai multe autorități medicale despre o proporție mai mare de noi infectări în rândul tinerilor. Pentru mine, acest lucru este suficient pentru a spune că e nevoie să regândim modul de implicare a tinerilor”, a spus Kluge.

Dr. Hans Kluge arată că este înțelegător cu tinerii care adoră să se distreze vara, dar să fie mai prudenți.

„Au o responsabilitate față de ei înșiși, față de părinții lor, de bunici și de comunitățile lor și acum știm cum să adoptăm comportamente sănătoase, deci să profităm de aceste cunoștințe”, a spus el.

Și România a înregistrat o creștere a numărului de cazuri de COVID-19

Nelu Tătaru explică motivele din cauza cărora țara nostră prezintă o explozie a numărului de cazuri noi.

„Orice înseamnă aglomerație umană, nerespectarea unor reguli, lipsa distanțării fizice, lipsa portului măștii pentru persoane care vin din areale diferite, pentru persoane care se vor întoarce în acele areale sunt foarte periculoase. Suntem într-un moment pandemic, cu transmitere comunitară accelerată. Ca și sursă au aceste persoane care se întorc din aceste zone. Nu excludem și transmiterea pe care o avem în unitățile medicale, în centrele de bătrâni, la locurile de muncă, dar rămân aceste focare care se instituie de la persoane care se întorc din concediu. Faptul că avem o scădere a mediei de vârstă a celor infectați arată și socializare”, a spus ministrul sănătății, Nelu Tătaru

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a transmis un apel populației, prin care transmite că trebuie să ne obișnuim să conviețuim cu acest virus în următorii ani. Nelu Tătaru susține că în România nu s-a terminat încă primul val al epidemiei de COVID-19.

„Încă n-am terminat valul unu. Trebui să ne obișnuim să conviețuim cu acest virus cel puțin un an, doi. Orice pandemie ne-a dat această experiență. Dar acesta este anul cel mai important. În virtutea că ne vom obișnui cu acest virus și în speranța unui vaccin anul viitor”, a spus Nelu Tătaru.

Mesajul transmis de Nelu Tătaru populație: Respectați măsurile de prevenire!

Mai mult, ministrul Sănătății roagă românii să respecte în continuare măsurile de prevenire a infectării cu COVID-19.

„Chiar dacă este ceva nevăzut, am început să ne obișnuim cu anumite terapii, tratamente, ca personal medical mă refer. Mai rămâne ca tot ce înseamnă populație să respecte anumite reguli“, a adăugat Nelu Tătaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
01 ianuarie 2025
01 ianuarie 2025