La micul dejun putem pregăti o omletă turcească, gustoasă și ușor de făcut. Aceasta are o aromă aparte față de omleta clasică, iar dacă adăugăm câteva ingrediente inedite, la final ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu. Omleta turcească mai este cunoscută cu numele de menemen, fiind pe placul multora dintre noi. Iată câteva trucuri simple pentru un preparat savuros.
Omletă turcească, gustoasă și ușor de făcut
Atunci când vrem să pregătim la micul dejun și nu numai, un preparat gustos, aromat și ușor putem opta pentru o omletă turcească. Aceasta se face cu puține ingrediente, are o savoare aparte și un aspect deosebit. Pe lângă rețeta clasică de omletă, delicioasa omletă turcească este rafinată și cu siguranță îi va cuceri pe cei pretențioși de la masă.
Pe lângă acest preparat gustos, gospodinele mai pregătesc pentru ce dragi și o pizza la tigaie, pufoasă și delicioasă. Aceasta este ușor de făcut, iar rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe. De asemenea, pe lista preparatelor ușoare, savuroase și sănătoase este și plăcinta cu dovleac. La micul dejun, putem să ne încântăm papilele gustative cu o omletă turcească făcută cu roșii, carne, ardei, ceapă și alte ingrediente savuroase.
Acest deliciu este gata în 15 minute, iar dacă ținem cont de câteva secrete din rețeta tradițională, succesul culinar va fi garantat. Omleta turcească este ideală la micul dejun, dar și ori de câte ori vrem să ne bucurăm de gustul unui preparat savuros și ușor de făcut.
Rețeta cu care vei obține un preparat delicios
Pentru savuroasa omletă turcească vom avea nevoie de 9 roșii cherry, 1 ceapă, 3 ouă, 1 linguriță de boia, 1 linguriță de piper, 1 linguriță de ulei, 1 linguriță de unt, ardei gras și carne.
Mai întâi se curăță ceapa și se taie cubulețe, apoi se pune la călit în ulei încins. Când ceapa capătă o culoare ușor maronie se adaugă o lingură de apă, apoi se amestecă până când se evaporă apa. Pentru un plus de savoare putem adăuga și câteva bucățele de ardei iute, acestea călindu-se ușor.
După aceea se pun roșiile tăiate în jumătăți și se adaugă o lingură de unt. Într-un bol se bat spumă ouăle apoi se toarnă compoziția peste ceapa călită și celelalte ingrediente. Se acoperă tigaia cu capac pentru ca omleta să se gătească uniform, iar la final putem adăuga câteva jumări sau bucățele de carne fiartă anterior.
Cu siguranță vom obține o omletă turcească gustoasă, aromată și pe placul tuturor celor de la masă. Acest preparat savuros se poate decora cu felii de ardei gras și pătrunjel proaspăt tocat. Omleta se servește caldă cu pâine prăjită și cu puțină smântână. Pentru un plus de savoare putem adăuga în prepararea omletei și puțin oregano, busuioc și ardei gras roșu și verde. De asemenea, putem pune la final și puțin cașcaval ras peste delicioasa omletă turcească.
Omleta turcească este ideală la micul dejun, dar poate fi făcută ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un adevărat deliciu. Acest preparat savuros este apreciat de mulți dintre noi, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, succesul culinar va fi garantat.
Da, da și străbunica mea făcea așa ceva…