Prima pagină » Culinar » Omletă la cuptor pufoasă, cu legume, șuncă și cașcaval

Omletă la cuptor pufoasă, cu legume, șuncă și cașcaval

13 feb. 2024, 13:13,
în Culinar

Nu poți da greș cu o omletă la cuptor, umplută cu șuncă, ceapă și cașcaval! Savureaz-o alături de o salată verde ușoară și proaspătă pentru o masă echilibrată, fie că este brunch, prânz, mic dejun sau chiar cină. Omletele sunt o opțiune clasică și ușoară de mic dejun. Această versiune este excelentă pentru un mic dejun în familie, deoarece în loc să te chinui să faci mai multe omlete într-o tigaie, poți găti întreaga cantitate necesară la cuptor.

Rețetă de omletă la cuptor

Această rețetă simplă are toate ingredientele standard ale unei omlete pufoase, precum cașcaval, ardei verde și șuncă. Dar diferența cheie în această rețetă este că ouăle sunt gătite într-o tavă de copt de 20×20 cm. Dacă îți place să mănânci ouă la micul dejun, atunci cu siguranță îți va plăcea această versiune simplificată.

Ingredientele necesare pentru 4 porții de omletă la cuptor constau în 9 ouă mari, 1/2 cană de smântână, 1/2 cană de lapte integral, 1 linguriță de sare kosher, 1/4 linguriță de piper negru măcinat, 2 cepe verzi, tocate, 1 cană de brânză Cheddar rasă, 1 ardei verde, tocat cubulețe, 1 cană de șuncă tăiată cubulete.

Preîncălzește cuptorul 180 de grade Celsius și unge o tavă de copt de 23×33 cm cu ulei vegetal. Într-un castron mare, amestecă ouăle, smântâna, laptele, sarea, piperul, ceapa verde, 1/2 cană de brânză Cheddar, ardeiul gras și șunca. Toarnă amestecul în tava de copt și introdu tava în cuptor pentru 20-25 de minute. Presară cu restul de 1/2 cană de cașcaval și las-o în cuptor încă 5 minute.

Cu ce pot fi înlocuite ingredientele

Poți încerca să adaugi diferite tipuri de cașcaval peste omletă. Brânza cheddar maturată, swiss, provolone sau gouda s-a potrivi foarte bine în această rețetă. O altă modalitate de a modifica ingredientele este să înlocuiești șunca cu bacon gătit. Prajește câteva felii de bacon în timp ce omleta se coace în cuptor. Apoi rupe baconul în bucăți pentru a-l presăra deasupra înainte de servire.

În loc de bacon, poți încerca să folosești cârnați. Prăjește cârnații simpli sau cu ceapă și servește-i alături de această rețetă de omletă la cuptor. Pentru un plus de aromă, poți încerca să utilizezi condiment și ierburi precum pătrunjel proaspăt, oregano, usturoi pudră, fulgi de ardei roșu sau boia. Poți adăuga și legume precum ciuperci, spanac, roșii sau ceapă.

Pentru a transforma omleta într-un delicios sandviș, prăjește și unge cu unt 8 felii de pâine sau chifle englezești. Odată ce omleta este gata, folosește o spatulă pentru a o rupe în 4 bucăți și așeaz-o între feliile de pâine. Adaugă cașcaval topit și orice alte sosuri și umpluturi care îți plac.

Această omletă nu trebuie să stea la temperatura camerei mai mult de 2 ore. Lăsați omleta la cuptor să se răcească, apoi puneți-o într-un recipient ermetic pentru a o păstra în frigider, unde poate fi păstrată timp de 3-4 zile. Reîncălzește-o în cuptorul cu microunde înainte de servire. Pentru a păstra omleta în congelator, înfășoar-o strâns în folie de aluminiu, putând fi păstrată astfel timp de până la 3 luni. Las-o să se dezghețe în frigider înainte de a o reîncălzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`