Prima pagină » Informații utile » Omega 3, 6 și 9, contraindicații. Cum să consumăm responsabil acești acizi grași

Omega 3, 6 și 9, contraindicații. Cum să consumăm responsabil acești acizi grași

06 aug. 2024, 12:18,
în Informații utile

Aceste suplimente sunt adesea recomandate pentru beneficiile pe care le au în ceea ce privește inima, creierul și pielea, însă există anumite situații în care acestea trebuie evitate sau luate cu precauție. Iată tot ce trebuie să știi despre Omega 3, 6 și 9 și contraindicațiile lor.

Omega 3, 6 și 9, contraindicații

Suplimentele de Omega 3 pot interfera cu anumite medicamente anticoagulante, cum ar fi cele pentru tensiunea arterială. Administrarea acestor suplimente poate duce la complicații neplăcute.

O altă situație în care aceste suplimente nu sunt indicate este pentru persoanele care prezintă alergii la pește sau fructe cu coajă. Sursele de Omega 3, 6 și 9, în acest context, ar putea aduce reacții alergice severe.

Totodată, persoanele cu tulburări de coagulare a sângelui, boli hepatice sau alte afecțiuni medicale ar trebui să se consulte cu medicul înainte de a începe un tratament cu acești acizi grași.

Pentru a evita situațiile neplăcute, este important să respectăm doza zilnică recomandată, dar și să discutăm cu medicul înainte. Dacă urmați tratamentul cu aceste suplimente, este foarte important să semnalați orice schimbare neobișnuită pe care o sesizați.

În plus, suplimentele nu ar trebui să înlocuiască o dietă echilibrată, astfel că, pentru o abordare corectă a aportului de Omega 3, 6 și în organism, includeți în alimentația zilnică pește gras, semințe de chia, ulei de măsline și alte surse naturale.

Proprietățile acestor acizi grași

Omega-3 este foarte cunoscut pentru menținerea sănătății cardiovasculare. Acești acizi grași reduc riscul de boli de inimă, reglează tensiunea arterială și îmbunătățesc nivelurile de colesterol. De altfel, acest acid poate reduce inflamația și previne formarea cheagurilor de sânge.

Totodată, acest supliment are proprietăți cognitive, contribuind la sănătatea creierului și o bună stare a spiritului. Acesta are și rol antiinflamator, iar în cazul artritei poate reduce durerea. Cele mai bogate surse de Omega-3 sunt: somonul, macroul, sardinele, semințele de chia, nucile și semințele de in.

În ceea ce privește Omega-6, acesta joacă un rol important în ceea ce privește sistemul nervos și pielea. Administrarea acestui supliment poate fi benefică în cazul problemelor dermatologice precum eczemele. De asemenea, poate ajuta la regenerarea celulară și la vindecarea rănilor. Cele mai bogate surse de Omega-6 sunt: cerealele, uleiul din boabe de soia, semințele de floarea-soarelui, nucile, migdalele și cajul.

Este crucial totuși să se mențină un echilibru adecvat între omega-3 și omega-6 pentru a evita dezechilibrele și inflamațiile cronice.

Acizii grași de Omega-9 contribuie la reducerea nivelului de colesterol LDL (cunoscut sub numele de colesterol „rău”) și la creșterea nivelului de colesterol HDL (colesterol „bun”), având astfel un impact pozitiv asupra sănătății cardiovasculare. Datorită rolului său antiinflamator, acesta mai poate contribui la reducerea riscului de diabet și obezitate. De asemenea, poate avea efecte benefice asupra ficatului și poate susține funcția metabolică.

Spre deosebire de ceilalți doi care nu pot fi produși de organism, acizii grași de Omega-9 pot fi. Din produsele naturale, îi putem lua și din uleiul de măsline, uleiul de Macadamia, uleiul de avocado, avocado, uleiul de migdale, migdale, caju, nuci, dar și grăsime de pasăre.

Totuși, suplimentele de Omega 3, 6 și 9 au contraindicațiile lor de care trebuie să țineți cont înainte de administrare, cu atât mai mult să vă consultați cu medicul. De asemenea, e important să menținem un echilibru adecvat între acești acizi grași esențiali pentru a asigura o funcționare optimă a organismului nostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`