Prima pagină » Local » Om fără adăpost, acuzat de crimă! Grozăvia a avut loc într-un apartament de pe bulevardul Primăverii!
Om fără adăpost, acuzat de crimă! Grozăvia a avut loc într-un apartament de pe bulevardul Primăverii!

Om fără adăpost, acuzat de crimă! Grozăvia a avut loc într-un apartament de pe bulevardul Primăverii!

19 mart. 2020, 04:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Un individ care face parte din categoria persoanelor fără adăpost este acuzat că a ucis un ieșean, chiar în casa acestuia din urmă. Victima adusese în casă doi oameni ai străzii, pentru a-i adăposti de frigul de afară. Suspectul a recunoscut parțial cele întâmplate

Un om fără adăpost va fi nevoit să dea ochii cu magistratii ieșeni, după ce a fost acuzat că l-a ucis pe un bărbat care făcuse un gest creștinesc.
Astfel, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au dispus trimiterea în judecată a lui Adam Lepădatu (44 de ani), sub acuzația de omor. Acum, urmează ca instanta să stabilească un prim termen al procesului, după care magistrații vor asculta ce au de spus procurorii și inculpatul, pentru a putea lua o hotărâre în acest caz.

Martorul a sunat la 112

Anchetatorii au precizat că incidentul de o gravitate extremă a avut loc în noaptea de 29 spre 30 noiembrie 2019. Oamenii legii au menționat că victima, un bărbat trecut de 60 de ani, s-a împrietenit cu doi oameni ai străzii. Dat fiind faptul că ieșeanul era singur, acestuia i s-a făcut milă de cei doi amici și a decis să îi invite de mai mult timp să locuiască în apartamentul lui, de pe bulevardul Primăverii.

„În noaptea de 29 spre 30 noiembrie, victima se afla în locuința sa, împreună cu inculpatul și o a treia persoană, un martor. Victima îi primise în casă pe cei doi, spre a-i adăposti, fiind vorba despre persoane fără locuință. În noaptea respectivă, pe fondul consumului de alcool, victima a intrat într-o altercație cu inculpatul”, a declarat Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Potrivit acestuia, la un moment dat, Adam Lepădatu a început să îi care pumni și picioare celui care îl găzduise pentru a nu muri de frig pe străzi. Oamenii legii au adăugat că, din cauza leziunilor suferite la nivelul capului și al toracelui, victima a decedat pe loc. Cel care a alertat autoritățile a fost martorul.
El a asistat la conflict și, după ce a văzut că victima nu mai dă vreun semn de viață, i s-a făcut frică și a sunat la 112. Ulterior, martorul a fugit din apartament, pentru a nu fi implicat în vreun fel în acest caz.

Avea discernământ

Așadar, la fața locului s-au deplasat atât echipaje medicale, cât și de Poliție. Din păcate, medicii nu au mai putut face nimic pentru victimă, decât să declare decesul acesteia.
La rândul lor, polițiștii au identificat suspectul și l-au reținut. Mai apoi, el a fost transportat la Institutul de Psihiatrie „Socola”, din Iași, pentru efectuarea unei expertize. Medicii au ajuns la concluzia că individul a avut discernământ în momentul comiterii faptei.
Ulterior, el a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de către judecătorii din cadrul Tribunalului Iași. La audieri, individul a recunoscut parțial cele întâmplate în apartamentul victimei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *