Prima pagină » Local » Om de afaceri, obligat de judecătorii ieșeni să-și dărâme casa! Locuința, ridicată în una dintre cele mai vânate zone imobiliare din Iași – GALERIE FOTO / VIDEO

Om de afaceri, obligat de judecătorii ieșeni să-și dărâme casa! Locuința, ridicată în una dintre cele mai vânate zone imobiliare din Iași – GALERIE FOTO / VIDEO

05 mart. 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

Un om de afaceri a fost obligat de judecătorii ieșeni să-și dărâme casa! Imobilul a fost ridicat în una dintre cele mai vânate zone din Iași. Curtea de Apel Iași a respins apelul formulat de Septimiu Aurelian Sidencu. Inițial, omul de afaceri a fost amendat penal cu 8.500 de lei, fiind acuzat de continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele de control competente

Un om de afaceri a fost obligat de judecătorii ieșeni să-și dărâme casa! Imobilul a fost ridicat în una dintre cele mai vânate zone din Iași, respectiv în Bucium. Astfel, Curtea de Apel Iași a respins recent apelul formulat de Septimiu Aurelian Sidencu.

„Instanța respinge, ca nefondat, apelul promovat de inculpatul apelant Septimiu Aurelian Sidencu împotriva sentinței penale din data de 13 aprilie 2021 a Judecătoriei Iași, sentință pe care o menține. Definitivă”, au precizat magistrații ieșeni.

Inițial, omul de afaceri a fost amendat penal cu 8.500 de lei, fiind acuzat de continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele de control competente.

Un om de afaceri, obligat de judecătorii ieșeni să-și dărâme casa

Procesul ieșeanului Septimiu Aurelian Sidencu a început pe 4 octombrie 2019. Atunci, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată pe omul de afaceri, cu o acuzație în premieră în instanțele locale: continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele de control competente. Anchetatorii ieșeni au arătat și de unde a izbucnit scandalul.

”În iulie 2017, proprietari de terenuri din zona Bucium au sesizat Poliția Locală Iași-Serviciul Control Urbanism cu privire la faptul că o persoană a început construcția unei case pe un teren cu destinație cale de acces. În urma deplasării la fața locului a unui echipaj din cadrul Poliției Locale Iași, pe data de 25 iulie 2017, s-a constatat faptul că inculpatul, proprietar al imobilului situat în Iași, zona Bucium, a executat lucrări de construire a unei clădiri cu regim de înălțime plan parter, în suprafață de aproximativ 80 mp, însă fără a avea o autorizație de construire”, au subliniat procurorii ieșeni.

Potrivit acestora, ieșeanul a fost amendat inițial cu 2.000 de lei și s-a dispus sistarea lucrărilor de construire, dar și intrarea în legalitate prin obținerea autorizației, în măsura în care condițiile urbanistice permit. În caz contrar, urma ca imobilul să fie dărâmat.

De unde a izbucnit scandalul în care a fost implicat Septimiu Aurelian Sidencu

Anchetatorii au adăugat că ieșeanul Septimiu Aurelian Sidencu a ignorat măsurile dispuse de către autorități.

”Inculpatul a nesocotit măsura de sistare a construcțiilor. Ulterior controlului din 25 iulie 2017, acesta a edificat un gard împrejmuitor, cu soclu din beton, pentru a-și delimita proprietatea. Totodată, inculpatul a procedat la extinderea unei terase. Acest aspect a fost constatat de către polițiștii locali cu ocazia unui nou control la terenul aparținând inculpatului, verificare efectuată la sfârșitul lunii august 2017”, au subliniat oamenii legii.

Potrivit acestora, ieșeanul a încercat să intre în legalitate, primele sale demersuri de obținere a vreunui act pentru construcțiile edificate având loc în ziua controlului efectuat de Poliția Locală.

Ieșeanul a cerut eliberarea unui certificat de urbanism

Pe 27 iulie 2017, bărbatul a cerut eliberarea unui certificat de urbanism, dar solicitarea sa a fost respinsă, cu motivarea că terenul deținut de el este situat în extravilan, fiind neconstruibil. În octombrie 2017, Septimiu Aurelian Sidencu a solicitat eliberarea certificatului de urbanism cu scopul de a intra în legalitate, anexă a exploatației agricole, însă și această cerere a fost respinsă. Pe 6 noiembrie 2017, Sidencu a cerut întocmirea unui plan urbanistic zonal pentru casă, dar solicitarea a fost respinsă în decembrie 2017.

Septimiu Aurelian Sidencu era administrator al firmei Unyll Trading SRL, ce are ca obiect de activitate comerțul cu ridicata al combustibililor solizi, lichizi și gazoși și al produselor derivate. În 2016, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 294.401 lei, cu pierderi de 2.000 de lei și cu 2 angajați. În 2017, la izbucnirea scandalului, Sidencu le-a spus reporterilor cotidianului BZI că problemele sale au pornit de la un vecin, Gheorghe Ursu, care i-ar fi făcut diverse plângeri la autorități. Acesta a mai susținut că, de fapt, acolo n-ar fi vorba despre o casă, ci mai mult despre un „grajd”. Reporterii BZI au încercat ieri să îl contacteze telefonic pe Sidencu, dar fără succes.

Acum, în premieră, omul de afaceri a fost obligat de judecătorii ieșeni să-și dărâme casa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *