Prima pagină » Actualitate » Oltean Csongor a demisionat. Secretarului de stat din MTS i s-a întocmit un dosar penal, după ce poliţiştii l-au prins băut la volan
Oltean Csongor a demisionat. Secretarului de stat din MTS i s-a întocmit un dosar penal, după ce poliţiştii l-au prins băut la volan

Oltean Csongor a demisionat. Secretarului de stat din MTS i s-a întocmit un dosar penal, după ce poliţiştii l-au prins băut la volan

04 iun. 2021, 11:45,
Elena Nicoleta BUJOR în Actualitate

Secretarul de stat din cadrul Ministerul Tineretului și Sportului, Oltean Csongor, a demisionat, după ce a fost prins sub influența băuturilor alcoolice la volan. Oficialul şi-a cerut şi scuze public după ce i s-a întocmit un dosar penal.

Oltean Csongor a fost prins de polițiști băut la volan, în această dimineață, 4 iunie 2021, puțin după ora 04:00, în Sfântu Gheorghe. Oficialul a consumat alcool peste limita dosarului penal, mai precis 0,43 mg/l alcool pur în aerul experiat.

Secretarul de stat Oltean Csongor a fost condus la IML, după ce a şofat băut

Politicianul după ce a fost descoperit de oamenii legii că a consumat alcool şi a condus un autoturism i s-a întocmit dosar penal. Mai apoi, acesta a fost condus la medicină legală pentru prelevarea probelor de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

„Polițiștii din Covasna au început cercetările în cadrul dosarului penal deschis în acest caz, conform procedurii, având în vedere că testarea cu aparatul alcool test a indicat o alcoolemie preliminară în aerul expirat de 0,43 la mie. Oficialul care a demisionat astăzi dimineață a fost condus la serviciul de medicină legală din Sfântu Gheorghe, i s-au prelevat probe de sânge. Urmează să fie făcută și o expertiză de specialitate pentru a afla cât avea alcoolemie în sânge. În schimb, după acest incident, bărbatul și-a depus demisia din funcție. Inițial, anunțul demisiei era făcut chiar de președintele UDMR, Kelemen Hunor”, a transmis un corespondent pentru postul de televiziune Digi24.

Ce a anunțat Kelemen Hunor, liderul UDMR

Kelemen Hunor, preşedintele Uniunii Democrate Maghiare din România, a transmis faptul că gestul secretarului de stat este de neacceptat şi nu mai trebuie făcuse alte comentarii pentru ca oficialul şi-a asumat fapta.

„Secretarul de stat din cadrul Ministerului Tineretului și Sportului, Oltean Csongor a fost oprit de poliție fiind sub influența alcoolului. În urma acestui incident el și-a depus demisia, pe care am acceptat-o, și i-am transmis-o premierului. Gestul lui Oltean Csongor este inacceptabil, el și-a asumat răspunderea pentru acesta. Nu intenționăm să facem alte comentarii în acest caz”, a transmis liderul UDMR, pe Facebook.

Oltean Csongor și-a cerut scuze public, pe Facebook

Oltean Csongor a făcut o postare publică pe reţeaua de socializare Facebook unde şi-a cerut scuze faţă de toţi. De asemenea, secretarul de stat a anunţat că şi-a depus demisia din funcție.

„Azi dimineață am fost oprit de poliție fiind sub influența alcoolului. Nu am nici-o scuză, îmi asum răspunderea pentru fapta mea. Comportamentul iresponsabil este incompatibil cu funcția publică și nu doresc să transmit un mesaj greșit tinerilor. Drept urmare, primul lucru azi dimineață a fost să-mi depun demisia din funcția de secretar de stat din cadrul Ministerului Tineretului și Sportului”, a scris secretarul de stat demisionar, tot pe Facebook.

În urmă cu mai puţin de o zi, politicianul anunţa pe Facebook că este în funcţie de 100 de zile şi că în următoarea perioadă, pe pagina sa oficială, va prezenta detalii despre activitatea sa.

Reamintim faptul că în urmă cu câteva săptămâni Cătălin Moroșanu și Gigi Becali au rămas, de asemenea, fără permis de conducere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`