Prima pagină » Cancan » Olivia Munn a fost diagnosticată cu cancer la sân. Vedeta a suferit o histerectomie

Olivia Munn a fost diagnosticată cu cancer la sân. Vedeta a suferit o histerectomie

13 mai 2024, 14:52, 1 ,
BZI.ro, în Cancan

Frumoasa actriță Olivia Munn, care a fost diagnosticată cu cancer la sân, a povestit că și-a extirpat uterul, trompele uterine și ovarele. Anterior, vedeta a suferit și o mastectomie completă dublă anul trecut. Totodată, Olivia Munn ia în calcul să apeleze oe viitor la o mama-surogat, după ce și-a înghețat ovulele.

Olivia Munn, născută pe  iulie 1980, în zodia Rac, este actriță, fotomodel, vedetă TV și autoare de cărți. La începutul carierei sale era cunoscută sub numele de Lisa Munn, dar în 2006 și-a schimbat numele de scenă în Olivia Munn din motive personale și profesionale. Are origini chineze din partea mamei și germane și irlandeze din partea tatălui.

Olivia Munn a fost diagnosticată cu cancer la sân

În fiecare an, în a doua zi de duminică din mai, americanii sărbătoresc Ziua Mamei. Cu această ocazie, Olivia Munn a împărtășit, într-un interviu pentru revista Vogue, că, în aprilie 2024, a decis să facă o histerectomie completă. Intervenția a marcat a cincea ei operație de când a fost diagnosticată cu cancer la sân anul trecut, potrivit Unica.

„Am suferit o ooforectomie și o histerectomie”, a spus actrița în vârstă de 43 de ani pentru Vogue, la două luni după ce a făcut public diagnosticul de cancer mamar luminal B la ambii sâni.

„Mi-am scos uterul, trompele uterine și ovarele”, a explicat vedeta.

Potrivit Vogue, Olivia Munn a decis să se supună procedurii în loc să continue să facă injecții cu Lupron, care scade nivelul de estrogen al organismului, estrogenul fiind un hormon care hrănește forma ei particulară de cancer. Medicamentul, care este de asemenea adesea folosit în tratamentele FIV și în cele de înghețare a ovulelor poate duce la multiple efecte secundare, cum ar fi oboseala extremă. Pentru actriță a fost pur și simplu insuportabil.

„Era o epuizare debilitantă la un alt nivel. Mă trezeam dimineața și aproape imediat trebuia să mă întorc în pat”, a adăugat Olivia Munn.

Actrița și-a făcut o mastectomie dublă anul trecut

Actrița din „Newsroom” are un fiu, Malcolm, în vârstă de 2 ani, alături de comendiantul John Mulaney.

„Dacă îl întrebi pe Malcolm «unde lucrează tata?» fuge la biroul lui și dacă îl întrebi «unde lucrează mama?» arăta spre patul meu. E atât de dulce, dar, în același timp, îmi frânge inima pentru că aceasta este imaginea lui despre mine”, a mai povestit Olivia Munn.

Anterior, actrița a suferit o mastectomie dublă completă pentru a îndepărta tot țesutul din ambii sâni, o disecție a ganglionilor limfatici, o intervenție chirurgicală reconstructivă a sânilor și o procedură nipple delay, care presupune eliminarea bolii din canalele sânului aflate în spatele mamelonului și îmbunătățește fluxul sanguin și circulația în zonă înainte de mastectomie.

Olivia Munn și-a înghețat ovulele

Tot pentru Vogue, actrița a mărturisit că, deși histerectomia completă a fost o decizie majoră, a fost cea mai bună pentru ea.

„Trebuia să fiu prezentă pentru familia mea”, a spus.

Deși actrița nu va mai putea rămâne însărcinată, ea și John Mulaney încă plănuiesc să-și extindă familia cu ajutorul unei mame-surogat. Munn a dezvăluit că și-a înghețat ovulele (ovocitele) de trei ori începând de la vârsta de 33 de ani. Cel mai recent a făcut acest lucru anul trecut, după ce a aflat că are cancer mamar și că „doi embrioni sănătoși” au fost creați din ultima ei rundă de FIV.

Comentarii
  • da aia castiga extraterestru ala eurovision
    nu mai fac oamenii copii normali
    si isi ciopartesc corpurile ca asa au zis doctorii ca scapa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *