Prima pagină » Cancan » Olguța Berbec, acuzată de Niculina Stoican că i-a furat o melodie. Cele două artiste ajung în instanță

Olguța Berbec, acuzată de Niculina Stoican că i-a furat o melodie. Cele două artiste ajung în instanță

02 dec. 2021, 13:59,
BZI.ro, în Cancan

Interpreta de muzică populară Olguța Berbec a fost acționată în instanță de o colegă de breaslă, fiind acuzată că i-a furat o melodie. Niculina Stoican este decisă să își facă dreptate așa că a dat-o în judecată pe Olguța. Tot scandalul dintre acestea a început pe internet, după ce Niculina a dat report la canalul de YouTube al Olguței Berbec.

Olguța Berbec, care a născut o fetiță la începutul anului, este o îndrăgită artistă de muzică populară din zona Olteniei de Nord – Mehedinți. Artista și-a petrecut copilăria într-zonă cu oameni păstrători ai tradițiilor și portului popular. Primii pași în muzica populară i-a făcut în anul 2000 în cadrul grupului folcloric „Liliacul” din Baia de Aramă. În 2006 a absolvit Școala Populară de Artă Tg. Jiu, iar din 2010, realizatoare a emisiunii „Folclor, Folclor” la Antena 1. Acum, însă, numele artistei este implicat într-un scandal după ce Niculina Stoican este decisă să o aducă în fața instanței după un conflict legat de o piesă.

Olguța Berbec, acuzată de furtul unei melodii

O nouă polemică zguduie scena muzicii populare românești. Două cânterețe cunoscute de muzică populară se ceartă în instanță pe o melodie. Niculina Stoican este hotărâtă să ajungă în fața unui judecător, așa a acționat-o pe Olguța Berbec în instanță.

Mai precis, Niculina Stoican o acuză pe Olguța Berbec că i-a furat o melodie. Cele două își dispută drepturile de proprietate intelectuală asupra unei producții care se află în repertoriul amândurora. Se pare că totul a început pe internet, unde Niculina i-a dat report la canalul de Youtube al Olguței Berbec.

Cântăreața a completat formularul trimis către YouTube în care o acuza pe Olguța Berbec de faptul că și-a însușit drepturile intelectuale asupra piesei. Platforma YouTube a eliminat temporar conținutul, așa cum prevede politica companiei, până la soluționarea cazului. De altfel, platforma solicită dovezi legate de drepturile de autor din partea celui care a dat report.

Scandalul dintre Olguța Berbec și Niculina Stoican s-a mutat în instanță

Atunci când denunțătorul nu deține acte doveditoare, platforma de conținut video primește ca dovadă deschiderea unei acțiuni în instanță privind drepturile de autor din partea celui care a făcut plângerea. Iar dacă nu se face dovada aceasta, platforma repostează videoclipul în cauză după două săptămâni.

Potrivit unor surse, Olguța Berbec nu a mai așteptat această soluționare din partea platformei YouTube și a dat-o în judecată pe Niculina Stoican. Artista populară și-a luat un avocat bun, însă cele două au un prieten comun care încearcă să le convingă pe ambele să se înțeleagă și să renunțe la proces. Cu toate acestea, și Olguța, dar și Niculina refuză să vorbească despre subiect.

„Nu am nimic de spus, nu a început procesul. Este un proces public, vom vorbi când va fi cazul. Când va fi soluționat, va vorbi avocatul”, a spus Olguța Berbec.
„Ne vedem în instanță. Dacă mergem în instanță, cred că trebuie să avem decența necesară să așteptăm să vedem ce se întâmplă în instanță. Atunci când mergem în instanță, nu mai există loc de alte discuții, mergem în instanță”, a declarat Niculina Stoican.

Acum, rămâne de văzut cum va fi soluționat conflictul dintre cele două și dacă Olguța Berbec își va putea reabilita numele după acuzația de furt intelectual.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *