Prima pagină » International » Olaf Scholz, criticat puternic în Germania înaintea alegerilor europarlamentare. „Are trăsături aproape autiste”
Olaf Scholz, criticat puternic în Germania înaintea alegerilor europarlamentare. „Are trăsături aproape autiste”

Olaf Scholz, criticat puternic în Germania înaintea alegerilor europarlamentare. „Are trăsături aproape autiste”

29 mai 2024, 22:20,
BZI.ro, în International

Cancelarul german Olaf Scholz are „trăsături aproape autiste”, potrivit candidatei germane Marie-Agnes Strack-Zimmermann, care deschide lista liberalilor la alegerile europene de anul acesta, scrie Politico.

„După trei ani, mi-am dat seama că are trăsături aproape autiste, atât în ceea ce privește contactele sale sociale în politică, cât și în ceea ce privește incapacitatea sa de a-și explica acțiunile în fața cetățenilor”, a declarat Strack-Zimmermann, un critic de lungă durată al lui Scholz, într-un interviu publicat miercuri.

Olaf Scholz, criticat puternic în Germania înaintea alegerilor europarlamentare

Controversatele afirmații ale acesteia, care se vor dovedi probabil și ofensatoare, vin cu doar câteva zile înainte ca germanii să meargă la urne pentru alegerile europarlamentare.

Marie-Agnes Strack-Zimmermann, care este candidatul principal al Partidului Liber-Democrat (FDP) german la alegerile europene, l-a criticat adesea pe cancelar pentru abordarea lui ezitantă în ceea ce privește trimiterea de ajutor militar în Ucraina.

„Nu poți ajunge la el pentru că în mod vădit este convins că are dreptate”, a mai declarat Strack-Zimmermann, adăugând că și colegii de partid ai cancelarului sunt de aceeași părere.

Ea l-a acuzat pe Scholz că o copiază pe predecesoarea lui, Angela Merkel, și că își bazează politicile pe sondajele de opinie, adică face doar ceea ce este popular în rândul publicului.

„El modelează politica exclusiv în funcție de sondaje”, a spus Strack-Zimmermann.

Nu este treaba unui politician să le spună oamenilor ceea ce vor să audă, a precizat ea, „ci să modeleze politica și să o explice concetățenilor săi”.

Critici și la adresa Ursulei von der Leyen

Iar Strack-Zimmermann nu s-a limitat să-l critice doar pe Scholz, ci a luat-o în vizor și pe șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Dacă electoratul german votează pentru creștin-democrați, a avertizat ea, „o vor avea pe Ursula von der Leyen și nimic nu se va schimba la Bruxelles”.

În schimb, Marie-Agnes Strack-Zimmermann le-a promis oamenilor că, dacă vor vota pentru FDP, atunci ei se pot aștepta la „mai puțină birocrație și la o Europă mai puternică într-o lume din ce în ce mai complicată”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *