Prima pagină » Actualitate » Olaf Scholz a fost votat de parlament drept noul cancelar al Germaniei! Era Angelei Merkel a apus în mod oficial

Olaf Scholz a fost votat de parlament drept noul cancelar al Germaniei! Era Angelei Merkel a apus în mod oficial

08 dec. 2021, 13:03,
în Actualitate

Olaf Scholz a fost confirmat că noul cancelar al Germaniei, punând capăt celor 16 ani istorici ai Angelei Merkel ca lider. El a fost votat de parlamentul german, unde coaliția sa de trei partide are o majoritate substanțială, și a primit ovație în picioare.

 

Social-democrații săi de centru-stânga vor guverna alături de Verzi și de Liber-Democrații. Predarea puterii marchează încheierea carierei politice de 31 de ani a Angelei Merkel.

Olaf Scholz, noul cancelar al Germaniei, a condus partidul către o victorie electorală importantă

Scholz, un bărbat în vârstă de 63 de ani, i-a îndrumat pe social-democrați către victoria electorală la sfârșitul lunii septembrie, poziționându-se drept candidatul pentru continuitate, deoarece a jucat un rol cheie în guvernul Merkel ca vice-cancelar. Parlamentul german, Bundestag, a susținut numirea sa cu 395 de votur și 303 împotriva, iar apoi a fost numit oficial drept al nouălea cancelar federal de către președintele Frank-Walter Steinmeier.

El urmează să depună jurământul în jurul prânzului (11:00 GMT). După votul din parlament, el a fost întrebat de președintele Bundestag-ului, Bärbel Bas, dacă a acceptat numirea. El și-a postat răspunsul – „Am spus „da” – pe feedul său de Twitter.

De la alegeri, partidul lui Scholz a lucrat cu Verzii și Democrații Liberi la un acord de coaliție, care a fost semnat în cele din urmă marți.

El urmează să preia conducerea deţinută până acum de Angela Merkel la ora 15:00 și va conduce primul cabinet german, format din 16 persoane, care include tot atâtea femei cât și bărbați.

Ce planuri are noul guvern după ce Angela Merkel s-a retras

Noul guvern are planuri ambițioase de a lupta împotriva schimbărilor climatice prin eliminarea treptată a cărbunelui din timp și concentrându-se pe energia regenerabilă, dar prioritatea lor inițială va fi combaterea pandemiei de coronavirus. Autoritățile sanitare au înregistrat încă 69.601 de cazuri în ultimele 24 de ore și alte 527 de decese – cel mai mare număr din iarnă trecută.

El și liderul comun al Verzilor, Annalena Baerbock, care devine ministru de externe, vor trebui, de asemenea, să răspundă temerilor legate de consolidarea militară a Rusiei în apropierea graniței cu Ucraina.

Deși Rusia a negat planurile de a invada vecinul său, Angela Merkel a fost de acord cu președintele Joe Biden și liderii Marii Britanii, Franței și Italiei marți seara că vor adopta o strategie comună de răspuns prin impunerea „un prejudiciu semnificativ și grav asupra economiei ruse”. „.

Angela Merkel a anunţat că va renunţa la funcţia de cancelar al Germaniei

Angela Merkel a anunţat, printr-un mesaj postat pe data de 1 ianuarie 2021, faptul că nu va mai candida pentru un nou mandar de cancelar al Germaniei:

„Dragi concetățeni, ce an am traversat! În 2020 a a venit ceva peste noi, la care lumea nu se aștepta. Un virus până atunci necunoscut pătrunde în corpurile și în viețile noastre. Ne lovește acolo unde suntem cei mai umani posibil: în contactul strâns, în îmbrățișare, în dialog, la petrecere. Virusul transformă comportamentul normal într-un risc și face normale măsuri de protecție anormale. 2020, acest an al pandemiei a fost un an în care am învățat. În primăvară a trebuit să reacționăm la un virus despre care aproape că nu existau informații și date științifice verificate. A trebuit să luăm decizii, având la început numai speranța că acestea se vor dovedi corecte. (…)

În încheiere, permiteți-mi să spun ceva de ordin personal. Peste nouă luni vor fi alegeri parlamentare, la nivel federal. Eu nu voi mai candida. De aceea este, conform tuturor probabilităților, pentru ultima dată că am privilegiul să vă adresez un mesaj de Anul Nou, în calitate de cancelară. Cred că nu exagerez când spun că niciodată, în ultimii 15 ani, nu am simțit mai accentuat, cu toții împreună, că vechiul an a fost unul foarte greu. Și niciodată, în ciuda îngrijorărilor, pe alocuri a scepticismului, nu am întâmpinat noul an cu mai multă speranță. declară Angela Merkel la începutul anului 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`