Prima pagină » International » Olaf Scholz a ajuns în Republica Populară Chineză. Vizita ar putea înlătura neîncrederea venită din partea Occidentului

Olaf Scholz a ajuns în Republica Populară Chineză. Vizita ar putea înlătura neîncrederea venită din partea Occidentului

04 nov. 2022, 08:30,
în International

Astăzi, 04 noiembrie 2022, Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, a ajuns în Republica Populară Chineza. Înaltul om politic se afla acum în capitala Chinei, Beijing.

Cancelarul german a ajuns în capitala Republicii Populare Chineze prin intermediul unui avion ce a aterizat pe teritoriul statului chinez în jurul orei locale 9:40 (01:40 GMT), potrivit primelor informaţii furnizate de AFP.

Olaf Scholz a ajuns în Republica Populară Chineză

Decizia cancelarului german de a vizita această regiune vine ca o premieră în contextul pandemic. De la declanşarea pandemiei nu au mai fost realizate asemenea vizite din părea unui lider al UE sau al G7 şi asta pentru ca Republica Populară Chineza nu a permis acest lucru. Politica 0 Covid din China a restricţionat punctele de frontiera pe o perioadă de trei ani.

Scopul vizitei este acela de a înlătura orice formă de neîncredere pe care Occidentul ar avea-o în ceea ce priveşte statul chinez. Deşi vizita se va desfăşura doar pe parcursul zilei de azi, cancelarul Germaniei nu a venit neînsoţit. Printre cei care au venit în sprijinul lui Olaf Scholz se numără şi cei de la conducerea companiilor Volkswagen şi BASF.

Cu toate acestea, decizia luată de Olaf Scholz este privită cu ochi sceptici de mai multe ţări. Şi deputatul german Norbert Rottgen a criticat vizita înaintată de înaltul om politic spunând că această acţiune ar putea spori neîncrederea partenerilor Germaniei.

„Prin călătoria sa în China, cancelarul urmăreşte o politică externă care duce la pierderea încrederii în Germania în rândul partenerilor noştri cei mai apropiaţi”, a precizat deputatul Norbert Rottgen.

Şi ministrul afacerilor externe Annalena Baerbock a făcut o remarcă în ceea ce priveşte această călătorie în scop politic. Potrivit Annalenei Baerbock, Germania nu ar trebui să mai depindă de „o ţară care nu împărtăşeşte valorile” statului său.

Ce precizări a făcut Olaf Scholz

Pentru a putea detensiona situaţia, cancelarul german a venit cu o serie de precizări într-un mesaj care a fost făcut ulterior public.

„China de astăzi nu mai este la fel ca acum cinci sau zece ani. acă China se schimbă, trebuie să se schimbe şi relaţiile noastre cu China”, a scris cancelarul german.

Vizita cancelarului german a fost anunțată încă de la mijlocul lunii octombrie. Olaf Scholz a fost aspru criticat încă de la acea vreme.

„Nu trebuie să depindem de o ţară care nu ne împărtăşeşte valorile”, cu riscul de a ne face „vulnerabili la şantaj din punct de vedere politic”, a declarat şefa diplomaţiei germane, Annalena Baerbock.

Înaltul om politic nu a fost implicat doar în această chestiune. Cancelarul Germaniei făcut o serie de precizări și în contextul războiului din Ucraina. Subiectul bombei murdare a fost dezbătut de Olaf Scholz în urmă cu câteva zile. Potrivit acestuia, statul ucrainean nu deţinea o „bombă murdară”.

Așadar, nu este prima dată când Olaf Scholz se implică la nivel internațional. Vineri dimineață, 04 noiembrie 2022, Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, a ajuns în Republica Populară Chineza. De la declanşarea pandemiei nu au mai fost realizate asemenea vizite din părea unui lider al UE sau al G7 în China și asta din cauza politicii sale 0 Covid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *